România, ultimul loc în Uniunea Europeană la condiţiile oferite mamelor. Ţara noastră, depăşită Bulgaria sau Belarus

06 Mai 2015
România, ultimul loc în Uniunea Europeană la condiţiile oferite mamelor. Ţara noastră, depăşită Bulgaria sau Belarus
România ocupă locul 66 în clasamentul mondial al țărilor cu cele mai bune condiții oferite mamelor, așa cum reiese din cel de-al 16-lea Raport Anual al Organizaţiei Salvați Copiii – „Situația mamelor la nivel mondial”.

Această poziţionare plasează România pe ultimul loc în Uniunea Europeană, la distanță considerabilă față de Ungaria (locul 51) sau Bulgaria (locul 44).

Mai mult, România este depășită în topul global de state cu posibilități relativ mai mici, precum Belarus (locul 25), Serbia (locul 35) sau Muntenegru (locul 42). Dintre cele 179 de state incluse în raport, Norvegia ocupă prima poziție în clasament, urmată îndeaproape de alte țări nordice, în timp ce Somalia se află pe ultimul loc pentru al doilea an consecutiv.

Cele mai bine clasate capitale din acest top sunt Praga (Cehia), Stockholm (Suedia), Oslo (Norvegia), Tokyo (Japonia) şi Lisabona (Portugalia).

nevoie de mai multă coordonare, de măsuri imediate pe toate planurile, de la cel medical până la educație, precum și de implicarea activă a tuturor actorilor interesați.

Note pentru editori:
Raportul integral „Situația mamelor la nivel mondial” se găsește aici: [http://bit.ly/StareaMamelor2015]
Clasamentul reflectă un scor compus, derivat din cinci indicatori diferiţi ce vizează bunăstarea mamei, sănătatea mamei, bunăstarea copilului, starea sistemului de învățământ, statutul economic și statutul politic. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră