Tiberiu Urdăreanu, patronul grupului de firme UTI, reținut de DNA

29 Oct 2015
Tiberiu Urdăreanu, patronul grupului de firme UTI, reținut de DNA
Omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, patronul grupului de firme UTI, a fost reținut joi de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.  El a fost scos din sediul DNA și dus în Arestul Poliției Capitalei după mai multe ore de audieri.

Grupul UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, a realizat dosarul electronic de sănătate, sistemul de plată a rovinietei, sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP).  De asemenea, UTI a câştigat contracte pentru lucrări la magistrala M5 a metroului bucureştean, aeroporturile din Iaşi, Bacău şi Satu Mare, potrivit mediafax.ro. 

Grupul a avut şi contracte pentru lucrări la mai multe spitale şi clinici, printre care Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Bucureşti, Spitalul Municipal din Ploieşti şi Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. În 2014, UTI a câştigat o licitaţie de 34 milioane de lei organizată de Primăria Capitalei prin care asigură, timp de patru ani, serviciile de întreţinere şi administrare tehnică a echipamentelor şi sistemelor care asigură funcţionarea Arenei Naţionale.  De asemenea, UTI a furnizat cardurile electronice şi echipamentele de control pentru Regia Autonomă de Transport Bucureşti.

Reprezentații grupului precizau că nu vor comenta "în acest moment" informațiile care circulă în media, subliniind că punerea în mișcare a acțiunii penale nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră