The CLASS in CLASSic, eveniment în Aula Palatului Cantacuzino

21 Oct 2019 | scris de Sebastian S. Eduard
The CLASS in CLASSic, eveniment în Aula Palatului Cantacuzino

Institutul Cultural Român în parteneriat cu Asociația Culturală Spectaculis, organizează vineri, 25 octombrie începand cu ora 18.30 evenimentul “The CLASS in CLASSic” ce va avea loc în Aula Palatului Cantacuzino.

“Muzica clasică” este un concept pe care muzicologul britanic Nicholas Cook îl descrie ca “un muzeu imaginar”, în care stau, cot la cot, marile opusuri şi cei mai mari compozitori din istoria muzicii occidentale; un muzeu pe care îl ilustrăm cu acelaşi element de limbaj.

Însă atâta vreme cât multe dintre aceste opusuri din “muzeul imaginar” au fost create pentru evenimente precise (mise, ceremonii regale, etc) fără nicio anticipare a proiecţiei lor în posteritate, cum s-a născut ideea unui patrimoniu muzical?

În contextul unui public din ce în ce mai restrâns, evenimentul are ca obiectiv, la 166 de ani de la naşterea compozitorului Ciprian Porumbescu, promovarea clasicului îmbinat cu neconvenţionalul, aducerea marii muzici şi a teatrului, ca arte dependente, cât mai aproape de public.

Pentru a aduce un omagiu creației, talentului și viziunii marelui Ciprian Porumbescu și dau concursul în cadrul evenimentului inegalibile talente românești: Adrian Naidin cu al său violoncel fermecat și profundă voce, Lucian Duţă la vioară ce ne va purta cu arcușul său pe aripile Baladei lui Ciprian Porumbescu, Rodica Mandache, o Actriță ce-și va deschide sufletul talentat, ne va ghida pe drumul sinuos al carierei unui actor de la începuturi zbuciumate până la marile realizări și ne va purta prin operele autorii Geo Bogza, Marin Sorescu, Zaharia Stancu, Mihai Eminescu, Miron Radu Paraschivescu, IL Caragiale şi Adrian Naidin ce o va acompania la violoncel și Eugen  Arthur care ne va demonstra împreună cu chitara sa cum contemporanul se îmbina cu clasicul.

Programu evenimentului va fi completat și întregit de locația plină de istorie și frumos Aula muzeului George Enescu unde clasicul, contemporanul, arta și divinitatea creației sunt Acasa.

Intrarea este liberă, în măsura locurilor disponibile.

Parteneri ai evenimentului – Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră