Teodorovici vrea ca absolvenții de facultate să fie obligați să lucreze câțiva ani în țară

22 Iul 2019 | scris de A.V.
Teodorovici vrea ca absolvenții de facultate să fie obligați să lucreze câțiva ani în țară

Eugen Teodorovici, președinte executiv al PSD, susține consultări transparente privind gratuitățile la transport acordate studenților și că ar fi corect ca aceștia să lucreze o perioadă în țară.

„Saptamana aceasta o sa fie o discutie. Eu am propus sa fie o discutie transparenta, ca oamenii sa vada exact ce se discuta. (...) De ce nu intrebam si discutam cu studentii: continuam sa sprijinim aceasta zona, dar, dupa terminarea facultatii nu cumva ar fi corect din toate punctele de vedere ca studentii un numar de ani de zile sa lucreze in Romania dupa terminarea facultatii? Nicaieri in Europa nu este o astfel de forma. Nu. Statul roman investeste foarte mult in studenti, dar dupa aceea marea lor parte se duc... (sa munceasca in afara tarii - n.r.).

Se dau acele credite, imprumuturi pe termen lung pentru studenti. Si poate ar trebui sa punem asta in balanta, nu cumva ar trebui ca dupa terminarea studiilor, statul investind in tine, in facilitati pe transport, in scoala ...Si poate gasim scheme de finantare sa incurajam studentii sa faca ce au de facut si mai bine”, a spus ministrul Finanţelor la Antena 3.

Săptămâna trecută, Teodorovici afirma că în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD au fost discutate principii care vor sta la baza primei rectificări bugetare din 2019, fiind înaintate câteva propuneri de măsuri, dintre care două au fost convenite "de principiu". Una dintre acestea este legată de gratuitatea pe calea ferată de care beneficiază studenţii.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră