România, la Târgul de la Zurich: "Două manechine hidoase, în imitații de costume populare"

29 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
România, la Târgul de la Zurich:

"Incredibil! Să fie acesta standul turistic al României la Fespo Zürich 2016, cel mai mare târg internațional de vacanțe și călătorii din Elveția??? O masă cu 10 pliante la propriu, un afiș și două manechine hidoase din plastic îmbrăcate în niște imitații de costume populare, care nu au nimic, dar nimic în comun cu portul tradițional românesc???", scrie Siegfried Mureşan pe Facebook.

El spune că a aflat dintr-un comunicat al ANT că standul României are 20 mp şi, adăugând că, decât așa o participare, mai bine lipsă. "Chiar astăzi se impune demisia conducerii Autorității Naționale pentru Turism, care este plătită din bani publici ca să promoveze țara noastră ca destinație turistică, dar ne-a făcut de rușine în ochii elvețienilor și ai întregii lumii. Așa ceva nu poate fi trecut cu vederea!", afirmă europarlamentarul.

Mai ales că ANT susţine că „elveţienii sunt turiști cu potențial de consum crescut, caută numai calitate și sunt dispuși să plătească mult pentru a-și satisface confortul propriu”.

De asemenea, Mureşan cere Guvernului să dispună imediat o anchetă la ANT, care să identifice responsabilii de situaţia în care România s-a prezentat la târgul internațional de turism şi să fie traşi la răspundere. Târgul de turism de la Zurich are loc în perioada 28 - 31 ianuarie.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră