S-A ÎNECAT SUB OCHII PRIETENEI. A ieşit să sărbătorească, dar a fost înghiţit de apele din „Golful Francezului“. Tânărul fusese admis primul la Academia Forţelor Navale

08 Aug 2015
S-A ÎNECAT SUB OCHII PRIETENEI. A ieşit să sărbătorească, dar a fost înghiţit de apele din „Golful Francezului“. Tânărul fusese admis primul la Academia Forţelor Navale
Tragedie pe o plajă din Costineşti. Valentin Dragu- un tânăr care peste trei luni împlinea 19 ani- a a fost înghiţit ieri după-amiază de ape, fiind căutat în continuare.  Pe Valentin îl aştepta o nouă etapă din viaţa lui, căci tânărul fusese admis- ironia sorţii, primul pe listă- la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă“ din Braşov. Aşa că, hotărâse să vină la mare pentru a-şi sărbători reuşita la facultatea visată. 

Înghiţit de ape la Costineşti 

Viaţa pare să fi avut însă alte planuri cu Valentin Dragu. Băiatul se afla pe o plajă neamenajată din Costineşti, cunoscută ca zona  „Golful Francezului", împreună cu mai mulţi prieteni, când s-a aventurat, împreună cu o fată, în larg, pe o saltea pneumatică, potrivit infobraila.ro. Valurile de câţiva metri au răsturnat salteaua, însa doar tânăra ştia să înoate. Aşa că a încercat să-şi salveze prietenul, reuşind să-l ţină la suprafaţă pentru scurt timp, până când băiatul a fost înghiţit de ape. Ţipetele din larg au fost auzite de mai mulţi bărbaţi aflaţi pe mal, care s-au aruncat în mare şi au reuşit să o aducă pe plajă pe fată. Pentru Valentin a fost deja prea târziu. La faţa locului au ajuns mai multe echipaje ale ISU Dobrogea, printre care medici şi 10 scafandri. Căutarile au durat aproximativ o oră, însă operaţiunea a fost oprită din cauza întunericului şi a curenţilor puternici, fiind continuate astăzi. 

Steagul roşu, arborat pe litoral 


Tot la Costineşti, în această dimineaţă, o tânără şi-a pierdut viaţa, după ce a intrat în mare, în jurul orei 5.00, însă nu a mai reuşit să ajungă la mal.  O oră mai târziu, salvamarii au reuşit să-i scoată trupul din apă, cadavrul fetei fiind dus la morga din Mangalia.  Salvamarii au arborat steagul roşu pe litoral, afirmând că este furtună pe mare, iar scăldatul este interzis.



Alte stiri din Actualitate

Ultima oră