Strategia Energetică Națională. Cioloș vrea să finalizeze în acest an proiectul guvernului Ponta

14 Ian 2016 | scris de Cristi Ionescu
Strategia Energetică Națională. Cioloș vrea să finalizeze în acest an proiectul guvernului Ponta

Premierul Dacian Cioloș a declarat că speră că strategia energetică națională va fi finalizată în acest an, în perspectiva discuțiilor la care România trebuie să participe în plan european. Șeful executivului s-a întâlnit, la sediul Ministerului Energiei, cu ministrul Victor Grigorescu pentru a discuta aplicarea planurilor de măsuri sectoriale.

"Am trecut în revistă principalele teme. Am discutat în primul rând despre pregătirea și, sper eu, finalizarea în cursul acestui an a strategiei energetice a României, o strategie la care a început deja să lucreze guvernul precedent. S-a ajuns la un anumit stadiu și obiectivul ar fi să finalizăm această strategie, pentru ca România să poată să știe cum stă, care sunt perspectivele care și le pregătește și să poată să participe activ la discuțiile pe care și le pregătește, inclusiv la constituirea uniunii energetice la nivel european", a afirmat Cioloș la finalul întâlnirii.

Potrivit premierului, discuțiile s-au referit și la securitatea de aprovizionare energetică a României, la piața energetică națională, precum și la aplicarea Ordonanței 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, respectiv aplicarea criteriilor de integritate în companiile energetice cu capital de stat sau majoritar de stat.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră