Ilie Năstase, decorat cu ”Steaua României”, în grad de Comandor, de președintele Iohannis

19 Iul 2016 | scris de Istvan Deak
Ilie Năstase, decorat cu ”Steaua României”, în grad de Comandor, de președintele Iohannis


Este vorba despre Ordinul Național ”Steaua României”, în grad de Comandor. Președintele justifică această decizie, care este anunțată chiar în ziua în care Ilie Năstase împlinește 70 de ani, prin faptul că fără Năstase ”tenisul nu ar fi ceea ce este acum”. ”Când el juca, era sărbătoare”, notează președintele Iohannis în scurta, dar emoționanta postare.
”Ca un pasionat de tenis, îmi amintesc ce emoții extraordinare trăiam când ne adunam cu toții în fața unui televizor ori deschideam aparatele radio pentru a admira și asculta spectacolul pe care Ilie Năstase îl făcea pe teren. Când el juca, era sărbătoare.
Astăzi, când a împlinit frumoasa vârstă de 70 de ani, i-am acordat cea mai înaltă distincție a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor. Fără el, tenisul nu ar fi ceea ce este acum. Îmi doresc ca performanțele lui să constituie o sursă de inspirație pentru tinerele generații de sportivi.
La mulți ani, Ilie Năstase!”, este mesajul postat de site-ul Administrației Prezidențiale și în pagina de Facebook a președintelui României.

CITIȚI AICI ARTICOLUL DEDICAT DE SITE-UL miscareaderezistenta.ro ZILEI DE NAȘTERE A LUI ILIE NĂSTASE

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră