Statul Islamic pregătește atacuri BIOLOGICE împotriva Europei

04 Apr 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Statul Islamic pregătește atacuri BIOLOGICE împotriva Europei

 

cartuseria.roAbdelhak Khiame, șeful diviziei antiteroriste din Maroc a declarat că agenții săi au descoperit un complot care arată cum teroriștii au dezvoltat o toxină atât de periculoasă încât ar putea fi fatală pricărei persoane care o atinge. Conform declarațiilor lui Abdelhak Khiame, teroriștii Statului Islamic plănuiau atacuri chimice și biologice împotriva a patru orașe de pe teritoriul Marocului, dar și detonarea unui kamikaze undeva într-o zonă turistică.

“Este foarte posibil ca aceste atacuri să se întâmple și pe teritoriul Marii Britanii sau Europei”, a spus Abdelhak Khiame. “Au brigăzi de copii și îi antrenează în tabere de pregătire pentru atacuri teroriste asupra Europei. Cât privește armele chimice, am văzut, aici,  cu câtă ușurință sunt în stare să le fabrice. Substanțele necesare pot fi cumpărate din orice magazin de aici sau din Europa.”, a mai spus Abdelhak Khiame.

Într-un raid care a avut loc în luna februarie, serviciile de contraterorism marocane au dislocat o celulă a Statului Islamic. În urma cercetărilor, marocanii au tras concluzia că teroriștii erau pe punctul de a produce un gaz , o neurotoxină Epsilon, un agent biologic extrem de nociv. Acesta poate produce daune asupra sistemului nervos sau al creierului și poate fi folosit prin contaminarea apei, mâncării sau, pur și simplu, pulverizat cu ajutorul unui spray aerosol.

„Una dintre substanțe”, spune Abdelhak Khiame, „era atât ne nocivă încât, pulverizată pe mânerul unei uși putea provoca moartea persoanei care încerca să folosească acea ușă.”

„Cel mai mult ne îngrijorează modalitatea extrem de simplă prin care acum ei pot confecționa o astfel de armă.”

“Este clar că după atentatele de la Bruxelles o să asistăm la o schimbare de tactică”, a mai spus Abdelhak Khiame.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră