SRI ne face recomandări... cinematografice. Ce transmite instituția pe Facebook

24 Aug 2015
SRI ne face recomandări... cinematografice. Ce transmite instituția pe Facebook
Recomandările cinematografice par să fi intrat, mai nou, în atribuțiile Serviciului Român de Informații. De trei săptămâni încoace, pe pagina de socializare a instituției, SRI își invită prietenii virtuali la film. Ultima recomandare se numește "Tinker Tailor Soldier Spy", un film despre spioni.

"Vă propunem un film despre un caz de spionaj și contraspionaj din perioada Războiului Rece care a marcat pregnant evoluția evenimentelor. “Tinker Tailor Soldier Spy” este ecranizarea romanului omonim al lui John Le Carré, primul din trilogia Karla şi unul dintre cele şapte avându-l ca personaj central pe George Smiley. Jargonul care condimentează din abundenţă dialogurile, multitudinea de personaje şi fragmentarea acţiunii, în care se intersectează evenimente din spaţii şi momente diferite, asemenea pieselor dintr-un puzzle, fac din “Tinker Tailor Soldier Spy“ un film memorabil", este mesajul postat pe pagina de Facebook a SRI.

În 16 august, SRI le-a recomandat fanilor de pe rețeaua de socializare filmul "The Good Shepherd".
 
"Vă invităm să vizionați filmul a cărui intrigă se centrează în jurul descinderii americanilor in Golful Porcilor, mai exact asupra celebrei operaţiuni The Brilliant Disaster. Acţiunea se petrece pe mai multe planuri, găsirea persoanei de la care se scurseseră informaţiile despre operaţiunea Bay of Pigs fiind un pretext pentru ca personajul central să rememoreze detaliile carierei sale de spion", scria în urmă cu o săptămână SRI pe Facebook.

Seria recomandărilor a început însă cu "L'Affaire Farewell".
 
"Războiul Rece este o temă predilectă a filmelor cu şi despre spioni. Unele prezintă cazuri reale, cu limitele impuse de faptul că nu toate arhivele au fost desecretizate, astfel încât unele piese din puzzle sunt mai degrabă imaginate decât reale. 
Vă invităm să urmăriți L'Affaire Farewell, o peliculă în care este readusă în actualitate teama de un nou Război Rece. Inspirat dintr-un caz real, filmul arată deopotrivă modul de gândire și actiune al ofiţerului de informaţii și a spionului", au scris specialiștii SRI în 9 august. 


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră