Americanii s-au lovit de "vestul sălbatic" din spitalele românești. Noroc cu o familie de medici care ne-a salvat reputația

02 Aug 2015
Americanii s-au lovit de
Inginerul american Sandy Higgins lucrează la baza americană de la Deveselu. Aceasta s-a îmbolnăvit grav având o formă severă de pneumonie, dar și probleme respiratorii.

Dar, aventura inginerului american pe meleagurile mioritice a început în momentul în care a fost nevoită să apeleze la serviciile medicale românești. Pe 18 martie, Sandy Higgins s-a simțit rău și a apelat la medicul de la baza militară Deveselu. După o săptămână, Sandy a fost trimisă la Spitalul Caracal, unde a fost diagnosticată cu o formă severă de pneumonie și probleme respiratorii, afecțiuni ce necesitau internarea de urgență în spital.

Sandy Higgins a refuzat internarea în spitalul Caracal pentru că ar fi trebuit să împartă patul cu o altă pacientă. Reîntoarsă la baza militară de al Deveselu, a fost trimisă Spitalul Județean de Urgență din Craiova. Aici s-a lovit de aceleași probleme. Medicii au trimis-o la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova, dar ghinion. Nu erau paturi libere.

"Cu o formă severă de pneumonie și probleme respiratorii, inginerul Naval Support Facility Deveselu, Sandy Higgins nu a reușit să fie internată de urgență din cauza lipsei locurilor din primele două spitale românești la care a ajuns", a anunțat Ambasada SUA, pe pagina oficială.

Norocul a venit de la medicul Diana Medregoniu, care a consultat-o și i-a reconfirmat diagnosticul. Medicul a decis să-și transforme provizoriu biroul în salon. Ulterior, starea de sănătate a inginerului Sandy Higgins s-a ameliorat, iar pentru că urma să înceapă weekendul, doctorița a luat-o la ea acasă pentru a fi tratată.

"Sandy a avut însă norocul să întalnească doi medici deosebiti, Diana și Robert Medregoniu. Vorbitori fluenți de engleză și convinși că sprijinul emoțional acordat pacientei trebuie să primeze, familia Medregoniu a ajutat-o pe Sandy să își revină, chiar dacă a fost nevoie să o găzduiască în casa lor. Cine ar fi crezut că o traumă avea să ducă la o profundă legatură personală medic-pacient?", mai precizează Ambasada SUA la București.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră