Spectacol 3D de senzaţie, sâmbătă, în Piaţa Constituţiei din Capitală

23 Sep 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Spectacol 3D de senzaţie, sâmbătă, în Piaţa Constituţiei din Capitală

Evenimentul iMapp Bucharest este unul dintre cele mai mari spectacole multimedia de 3D video mapping din lume. Proiectul a fost recent desemnat finalist la premiile AV Awards, renumita competiție internațională care își propune să recunoască și să recompenseze excelența în întreaga industrie audiovizuală.

"iMapp Bucharest înseamnă proiecții pe a doua cea mai mare clădire administrativă din lume, mai mult de 104 proiectoare necesare, 23.000 de metri pătrați ai suprafeței de proiecție, peste 2.000.000 ANSI lumeni și o scenă uriașă", scrie site-ul oficial al evenimentului.

Evenimentele se desfășoară în mai multe locuri din București, unul dintre cele mai importante momente urmând să aibă loc sâmbătă, 24 septembrie, ora 22.30, în Piața Constituției. Cele șase echipe de artiști care își vor proiecta lucrările pe clădire provin din România, Muntenegru, Spania, Turcia, Rusia și Ungaria.

"An de an, în septembrie, cei mai buni artiști video din lume își prezintă creațiile pe fațada Palatului Parlamentului, în fața unei audiențe impresionante. Video mapping-ul presupune o imagine 3D complexă, ce animă prin forme și culori suprafața clădirii, folosind fiecare element arhitectonic pentru a personaliza și reinterpreta aria gigantică a construcției. Astfel, „relieful” clădirii devine protagonistul unui spectacol dinamic de sunet, culoare și lumină, o adevărată iluzie optică. Cele 6 echipe de artiști care își vor proiecta lucrările pe Casa Poporului, în data de 24 Septembrie 2016, au fost selectate de juriul ediției precedente, condus de Jean François Zurawik, și provin din Muntenegru, Spania, Turcia, România, Rusia și Ungaria", se mai arată pe site-ul oficial al evenimentului.

Evenimentul este organizat de Primăra Capitalei prin CreArt - Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București şi Camera Deputaţilor.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră