Sorin Oprescu se declară nevinovat

06 Sep 2015
Sorin Oprescu se declară nevinovat
 Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, care a fost reţinut în noaptea de sâmbătă spre duminică, sub acuzaţia de luare de mită, se declară nevinovat. Avocatul lui Sorin Oprescu, Alexandru Chiciu, afirmă că acuzațiile DNA sunt nefondate și se bazează pe “deducții” ale unor persoane.

Totodată, el subliniază că Direcția națională Anticorupție ar fi trebuie să „clarifice” mai bine dosarul lui Oprescu.

„Este prematur să fac declarații la acest moment. Vă rog să înțelegeți că noi, avocații, încercăm să tratăm cu echilibru acest caz și să nu cădem în plasa afirmațiilor nefondate. La o primă analiză a dosarului, pot spune că acuzațiile DNA sunt nefondate. Ele se bazează pe deducții ale unor persoane, fapt inacceptabil într-o asemenea situație. Clientul meu m-a mandatat să vă spun că niciodată nu a cerut bani, direct sau indirect, prin intermediari, de la nimeni. Banii nu au fost primiți de la denunțători, iar dl Oprescu nu știa proveniența lor. Era de datoria DNA să clarifice mai bine acest dosar, nu să arunce în arest un om doar pe vorbele aruncate de alți inculpați”, a declarat Chiciu, potrivit agerpres.ro.

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut de procurorii DNA, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, la ora 00.33, fiind acuzat de luare de mită.

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 06.09.2015, ora 00.33, până la data de 07.09.2015, ora 00.33, a inculpatului OPRESCU SORIN MIRCEA, primar al municipiului Bucureşti, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită", se arată într-un comunicat al DNA. (M.C)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră