Sorin Ilieșiu, reacție în urma criticilor primite pentru proiectul construirii crucii monumentale de 25 de metri în Piața Universității

26 Sep 2015
Sorin Ilieșiu, reacție în urma criticilor primite pentru proiectul construirii crucii monumentale de 25 de metri în Piața Universității
În urma comentariilor negative, stârnite în opinia publică de proiectul de lege prin care se prevede construirea unei cruci de 25 de metri înălțime în Piaţa Universităţii din Bucureşti, în memoria victimelor comunismului, senatorul Sorin Ilieşiu, autorul acestuia, a decis să amendeze proiectul cu o serie de modificări, de nuanță, nicidecum de substanță, ale textului legii.

"Ca urmare a opiniilor exprimate în spaţiul public referitoare la posibilitatea construirii în Piaţa Universităţii din Bucureşti a "Monumentului naţional al victimelor totalitarismului comunist" sub forma unei cruci de dimensiune monumentală, şi, de asemenea, ca urmare a discuţiilor recente cu colegi parlamentari despre forma optimă a acestui monument, voi aduce următoarele amendamente la articolul 5.-(1) al propunerii mele legislative intitulate “Lege pentru condamnarea totalitarismului comunist şi pentru cultivarea memoriei naţionale antitotalitare”, amendamente care vor fi dezbătute în Camera Deputaţilor:

1. Textul „Monumentul va fi reprezentat de o cruce din metal inoxidabil, similară cu Crucea Eroilor Neamului, având o dimensiune de 20-25 metri” va fi înlocuit cu textul „Monumentul va fi reprezentat de o cruce de dimensiune monumentală”.

2. Textul „Pe Cruce va fi montată o instalaţie de iluminare, care va funcţiona continuu, în memoria victimelor. Crucea va fi flancată de drapelul României” va fi înlocuit cu textul „Crucea va iradia continuu lumină, în memoria victimelor. Crucea va fi însoţită de drapelul României”.", anunţă Sorin Ilieşiu.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră