Sorin Frunzăverde, Condamnat la Doi Ani de Închisoare în Dosarul Alegerilor Prezidențiale

15 Ian 2016 | scris de Veronica Micu
Sorin Frunzăverde, Condamnat la Doi Ani de Închisoare în Dosarul Alegerilor Prezidențiale

Astfel, Tribunalul Caraș-Severin l-a găsit vinovat pe Frunzăverde de săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în vederea obţinerii unui folos necuvenit și l-a condamnat la doi ani închisoare.

Potrivit expressdebanat.ro, președintele CJ Caraș-Severin nu va executa pedeapsa în regim de detenție, instanța dispunând suspendarea executării pedepsei închisorii sub supraveghere pe durata termenului de încercare de patru ani.

Totodată, lui Frunzăverde i-au fost interzise mai multe drepturi.

Instanța a constatat că “nu poate fi aplicată inculpatului obligaţia de a presta muncă neremunerată în folosul comunităţii, din cauza stării de sănătate a acestuia”. În același timp, Tribunalul Caraș-Severin a constatat încetată de drept măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de Frunzăverde în mai 2015.

Ionesie Ghiorghioni însă va sta ceva vreme în spatele gratiilor. El a fost condamnat la trei ani și două luni de închisoare pentru săvârşirea mai multor infracțiuni: folosirea influenţei în vederea obţinerii unui folos necuvenit, influenţarea declaraţiilor, fals intelectual și uz de fals.

La această pedeapsă se adaugă amenda penală de 27.000 de lei, dar și pedeapsa de șapte ani și patru luni de închisoare primită deja în dosarul șpăgilor pretinse omului de afaceri Valentin Armașu.

Soluția nu e definitivă, ci poate fi atacată în zece zile cu apel, atât de inculpați, cât și de DNA.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră