SONDAJ: 20% dintre români cunosc victima unui viol care nu a raportat la poliție. Ce cred românii despre violul din Vaslui

05 Aug 2015
SONDAJ: 20% dintre români cunosc victima unui viol care nu a raportat la poliție. Ce cred românii despre violul din Vaslui
Cazul violului de la Vaslui a devenit studiu de caz pentru sociologii de la IRES.  Un procent de 94 % dintre romani a auzit despre violul din Vaslui, 27% sunt foarte interesați de caz, în timp ce 47 la suta sunt foarte interesați.

Pe de altă parte, din răspunsurile românilor a reieşit că 20% dintre respondenţi cunosc un caz de viol care nu a fost reclamat la Poliţie. Dacă în Transilvania 8% care au auzit de un viol, în Moldova este vorba de 16%, aproape dublu.

„Ce m-a şocat cel mai mult a fost faptul că 20% ştiu despre un caz de viol care nu s-a raportat autorităţilor. E extrem de grav. Practic 1 din 5 români știe despre un caz de viol în care vinovatul nu a fost pedepsit, ceea ce arată altă amplitudine a fenomenului care ar trebui să ne îngrijoreze”, a declarat sociologul Dan Jurcan pentru Digi 24.

Potrivit sondajului, 84% dintre români este de părere că pedepsele pentru viol sunt prea slabe, în România.

Numit „Percepții publice privind cazul violului din Vaslui”, sondajul a fost efectuat pe 1015 subiecți, reprezentativ la nivel național, are o eroare maximă tolerată de plus/minus 3,1%, prin telefon, în ziua de 30 iulie 2015.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră