Solidarizare cu medicii de la Spitalul Floreasca:”Sunt două categorii: şefii şi restul”

01 Sep 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Solidarizare cu medicii de la Spitalul Floreasca:”Sunt două categorii: şefii şi restul”


„La urma urmei, totul trebuie să înceapă de undeva. Începe cu una dintre cele mai mari probleme din sistem: problema puterii discreţionare.

Din păcate, așa stau lucrurile în Sănătate. Sunt două categorii: şefii și restul”, îşi începe dr. Bogdan Tănase mesajul.

Cele două categorii la care se face referire sunt „şefii, care iau decizii pentru care nu dau nimănui socoteală, şi restul, care trebuie să facă imposibilul”.

„Şefii, care nu trebuie să răspundă solicitărilor subordonaţilor, dar care îi pot trage la răspundere în orice moment.

Şefii, care întotdeauna, în hăţişul legilor și regulamentelor din sistem, își găsesc negreşit legile favorabile pe care le interpretează cum doresc, făcând oficiul de judecător, procuror și juriu, fiindcă democraţia încă nu a apărut şi în spitalele din România”, continuă postarea.

Autorul subliniază faptul că „de la un astfel de comportament porneşte revolta medicilor de la Floreasca, dar trebuie spus că așa e peste tot (sau în majoritatea locurilor, ca să nu fim pasibili de o generalizare) și, din păcate, situația convine, și nu se face niciun efort vizibil spre a fi schimbată”.

El trage un semnal de alarmă:”Toată lumea se întreabă de ce medicii tac. Medicii tac fiindcă trăiesc încă în dictatură – Oferiţi-le democrație și vor vorbi!”.

În încheiere, acesta îndeamnă colegii de breaslă să susţină protestul, dar şi pe pacienţi, să susţină acest protest, căci acesta este şi pentru ei.

„Medici, susţineţi protestul, dacă vă doriți libertate!
Pacienți, susţineţi protestul – este pentru voi!
Domnule ministru, aveți ocazia de a democratiza sistemul, dacă vă doriți!”, scrie, în încheiere, dr. Bogdan Tănase, preşedintele Alianţei Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră