SmartFM. Adevăratul ”mare jaf comunist”! Documente în exclusivitate!

12 Iul 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
SmartFM. Adevăratul ”mare jaf comunist”! Documente în exclusivitate!

Miercuri, 13 iulie, de la ora 20 la ora 22, pe Smart Fm (107,3 FM) Toma Roman jr pregătește o ediție cu totul și cu totul specială a ”Istoriilor încâlcite”. El va încerca să lămurească, după mai bine de 88 de ani, o poveste care a bulversat România interbelică. În 1928, lângă orașul Hotin din Basarabia (actualmente în Ucraina), a fost jefuită o mașină a Poștei Române care transporta salariile funcționarilor publici din mai multe județe. Suma de bani furată a fost imensă, iar în timpul acțiunii și-a pierdut viața un jandarm care păzea duba poștei. În ciuda unei aparente mobilizări de proporții a autorităților, cazul a rămas cu ”autori necunoscuți”.

 

Toma Roman jr a intrat în posesia unui document senzațional. Este vorba despre o relatare-mărturie olografă a colonelului Radu Gallin, viitor șef de cabinet al mareșalului Antonescu, în 1928 procuror militar la Hotin. El spune că i-a identificat pe tâlharii asasini, dar că, datorită unor ”ordine superioare” a fost nevoit să pună batista pe țambal. Este o istorie cu spioni sovietici, crime oribile, corupție la nivel înalt. Documentul aflat în posesia lui Toma Roman jr este într-un singur exemplar și până acum nu a mai fost făcut public. Gazda emisiunii îl va comenta din studio împreună cu Florian Bichir, istoric, teolog, demnitar și ce mai vrea el să fie Manuel Stănescu, istoric. Prin telefon, cei trei vor avea un dialog și cu Stelian Tănase, care a studiat temeinic rețele terorist-bolșevice din România Mare.

 

Dacă vreți să auziți o istorie reală, dar care seamănă cu un thriller polițist și de spionaj, nu ezitați să ascultați miercuri, pe 107, 3 FM între 20 și 22, ”Istorii încâlcite”. Puteți să o faceți și de pe site-ul Smart FM, apăsând pe butonul ”Live”.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră