Sinucidere sau accident? Cazul morții suspecte a doi tineri activiști din Iași

29 Dec 2015 | scris de Cristi Semeghin
Sinucidere sau accident? Cazul morții suspecte a doi tineri activiști din Iași

Doi tineri din Iași, puternic implicați în activitățile civice, au fost găsiți fără suflare în Ajunul Crăciunului, după ce s-au prăbușit de la balconul unui apartament.

Ana Ungureanu, 23 de ani, una dintre victime lucra în domeniul IT, iar prietenii săi spun că timpul liber îl dedica acțiunilor civice, fiind cofondatoare a grupului "Iașiul iubește teii", puternic implicată în campania "Salvați Roșia Montană", participantă la protestele de stradă generate de tragedia petrecută în Clubul Colectiv.

"Annie a fost în primul rând un om deosebit. Avea o apreciere profundă pentru natură, iubea animalele și era o persoană care deborda de energie pozitivă și îi putea molipsi pe cei din jur cu zâmbetul ei", au descris-o Facebook cei care au cunoscut-o.

La unul dintre protestele la care participa l-a cunoscut pe Dragoș Vârlan, 32 de ani, la fel de implicat în tot ceea ce ținea de conștientizarea civică, cu care s-a împrietenit.

Cei doi erau împreună în seara în care s-a produs tragedia, întâlnindu-se în apartamentul închiriat de Ana.
Undeva după miezul nopții, în momentul în care ieșise pe balcon să strângă rufele, o vecină de bloc a auzit un zgomot puternic, iar apoi i-a văzut pe cei doi tineri întinși, unul lângă celălalt, pe pământ. A sunat imediat la Serviciul de Urgență, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i ține în viață.

Nimeni nu stie ce s-a întâmplat cu adevărat.
Anchetatorii au spart ușa apartamentului pentru a aduna probe. Înăuntru nu a fost găsit niciun bilet de adio, surse apropiate anchetei declarând că în locuință au fost găsite substanțe cu efect halucinogen.

Sinuciderea este prima ipoteză a anchetatorilor, respinsă, chiar vehement, de cei apropiați victimelor, care cred că este vorba de un accident nefericit.

"Sub nicio formă nu poate fi vorba de suicid. Urma să meargă la o petrecere, a trecut pe la o prietenă de-a noastră. Erau la o țigară pe balcon, deschis, balustrada este joasă iar pe jos era o carpetă. Probabil că
în timp ce se sprijineau de balustradă, unul dintre ei a alunecat, trăgându-l și pe celălalt. Pe strada a fost găsit un pahar, pe masa din balcon era un altul, plin. Și geaca lui era pe stradă, probabil că a avut-o ea pusă pe umeri, el mai avea si un hanorac", a declarat pentru PRO TV Elisabeta Ungureanu, mătușa Anei.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră