Două noi cazuri de bebeluși cu SINDROM HEMOLITIC UREMIC. Anunţul făcut de ministerul Sănătăţii

14 Mai 2016 | scris de Veronica Micu
Două noi cazuri de bebeluși cu SINDROM HEMOLITIC UREMIC. Anunţul făcut de ministerul Sănătăţii

"Ministerul Sănătăţii a fost informat cu privire la două cazuri de copii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic (SHU) din Argeş şi Bacău. Copilul din Argeş, în vârstă de 1 an şi 8 luni este internat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie” şi este supus procedurilor de dializă peritoneală.

Copilul din Bacău, în vârstă de 1 an şi 2 luni se află în prezent internat la Spitalul de Pediatrie din Iaşi, nu este supus procedurilor de dializă peritoneală, dar are aplicat cateter.

În ambele cazuri, DSP Argeş şi DSP Bacău au declanşat anchete epidemiologice", se arată în comunicatul ministerului.

18 copii, majoritatea din Argeş şi cu vârste mai mici de 2 ani, au fost transferaţi de la finele lunii ianuarie la Spitalul “Marie Curie” cu sindrom hemolitic uremic sau cu suspiciuni de sindrom hemolitic uremic. 3 copii au murit în spital.

La jumătatea lunii aprilie, utimul copil aflat în Spitalul "Marie Curie", o fetiţă din Braşov, diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic (SHU), a fost externat.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte importanţa măsurilor de prevenţie - în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. Specialiştii au recomandat achiziţionarea produselor pasteurizate din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar şi tratamentul termic al alimentelor, atunci când se impune.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră