Sindicaliştii se alătură protestatarilor. Cartel ALFA cere retragerea Ordonanţei 13

01 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Sindicaliştii se alătură protestatarilor. Cartel ALFA cere retragerea Ordonanţei 13

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA”  a anunţat miercuri că este solidară cu mişcările de protest împotriva adoptării prin ordonanță de urgenţă a modificărilor la Codul Penal și Codului de Procedură Penală. Sindicaliştii cer PSD şi Guvernului să retragă ordonanţa 13/2017 şi să trimită proiectul de modificare a Codurilor penale la Parlament pentru dezbatere.

"Considerăm că adoptarea de urgență a acestui act normativ, în modul în care s-a făcut, fără a respecta procedura de avizare prealabilă (ceea ce a împiedicat o reacție normală și în timp util), în ciuda reacției publice vehemente, a instituțiilor statului care s-au exprimat împotrivă, în lipsa avizului Consiliului General al Magistraturii, este un act de sfidare din partea Guvernului, care nu poate fi acceptat într-o societate democratică", se arată într-un comunicat al Cartel ALFA.

Sindicaliştii atrag atenţia că acest mod de guvernare creează "un precedent periculos și extrem de îngrijorător pentru alte proiecte de lege prevăzute a fi realizate în următoarea perioadă, într-un termen scurt, conform programului de guvernare: legea sănătății, legea educației, legea salarizării bugetare, legea funcționarului public, Codul economic, etc".

Ei reamintesc că aceia care au votat cu PSD au făcut-o în baza unor promisiuni de guvernare care să pună pe primul plan repararea inechităților sociale majore care polarizează societatea.

"În privința abordării actului administrativ, programul PSD promovează principiile de . Pentru a respecta aceste principii, care se constituie ca fundament al mandatului acordat de cetățeni, PSD trebuie să ceară Guvernului retragerea OUG 13/2017. În concluzie, CNS „Cartel ALFA” solicită Guvernului retragerea Ordonanței 13/2017 și trimiterea proiectului de act normativ la Parlament pentru dezbatere", se mai arată în comunicatul Cartel ALFA, semnat de preşedintele confederaţiei, Bogdan Hossu.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră