Şi interlopii se roagă câteodată, nu-i aşa? Sile Cămătaru are un tatuaj cu Iisus

08 Dec 2016 | scris de Mara Răducanu
Şi interlopii se roagă câteodată, nu-i aşa? Sile Cămătaru are un tatuaj cu Iisus

 

 Sile Cămătaru a dat  şantajul pe rugăciune

„Decizia pe care am luat-o este faptul că îl iubesc pe Dumnezeu. Tatuajul reprezintă capul lui Iisus şi cu cuvintele "Numai Dumnezeu ma poate judeca" în engleză. Eu sunt credincios de ani de zile şi ce este mai bine în viaţă decât să îl respecti pe Dumnezeu şi să îl iubeşti? Cred în viaţa veşnică din Ceruri şi sunt lucruri pe care le recomand. În dosarul ăsta în primul rând sunt nevinovat. Sunt aici pentru accidentul fetei mele care este nevinovată. Sunt acuzat de un şantaj, dar în care eu sunt cel şantajat. Sunt nevinovat şi ştiu mai bine cum să fac toate chestiile astea“, a spus, pentru RTV, Sile Cămătaru.

PERICULOŞI, DAR LIBERI

În 6 mai 2015, Tribunalul Bucureşti a decis eliberarea lui Sile Cămătaru din arest preventiv şi plasarea lui în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de proxenetism. În 4 noiembrie 2014, Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, a fost eliberat din arest, după ce instanţa supremă a decis ca el să fie judecat în arest la domiciliu, într-un dosar de infracţiuni cu violenţă în care sunt judecaţi alţi 53 de membri ai clanurilor Cămătarii şi Sportivii. Nuţu Cămătaru a stat în arest din februarie 2013 până în noiembrie 2014. Dosarul se judecă la Curtea de Apel Bucureşti. Şi Sile Cămătaru a fost arestat preventiv în acest dosar, din 23 februarie 2013 până în 12 noiembrie 2013, când a fost eliberat. Ulterior, el a fost arestat preventiv în cel de-al doilea dosar, în care este acuzat de proxenetism.

 

De ce nu există o „cruciadă“ adevărată împotriva interlopilor. Criminalistul Tudorel Butoi: „trebuie introdusă CUSTODIA POLIŢIENEASCĂ“

 

NUŢU CĂMĂTARU A PLECAT PE CAL DE LA JILAVA

Pe 9 iunie 2010, Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, a ieşit din Penitenciarul Jilava. La poarta închisorii, acesta a plecat încălecând pe unul din cei trei cai preferaţi cu care l-au aşteptat fiul său şi alţi apropiaţi. Imediat după ce a ieşit pe poarta penitenciarului, Nuţu Cămătaru a mers la calul pe care l-au adus fiul şi apropiaţii acestuia. În momentul în care a vrut să încalece, calul s-a speriat, iar Nuţu Cămătaru s-a dezechilibrat uşor. Apoi, ajutat de angajatul care se ocupa de cei trei cai, Nuţu Cămătaru a încălecat şi a plecat, însoţit de fiul său, aflat pe un alt cal.

 

Apropiaţii lui Nuţu Cămătaru au adus în cinstea evenimentului mai mulţi porumbei, pe care i-au eliberat când a ieşit acesta din penitenciar. Nuţu Cămătaru nu a vorbit cu nimeni, nici măcar cu apropiaţii care îl aşteptau la poarta penitenciarului. Ion Balint, fiul său şi angajatul care se ocupa de cei trei cai au plecat călare, urmaţi de o coloană de jurnalişti. Nuţu Cămătaru a stat şase ani în închisoare, pentru fapte cu violenţă şi crimă organizată. Fratele acestuia, Sile Cămătaru a fost eliberat pe 19 decembrie, 2011, cu şase ani şi jumătate înainte de termen, pentru „bună purtare“.

 

DE CE SUNT ACUZAŢI CEI MAI TEMUŢI INTERLOPI

Frații Ion Balint zis "Nuțu Cămătaru" și Vasile Balint zis "Sile Cămătaru", precum și liderul clanului "Sportivilor", Radu Cristian Roșca zis "Roșca", au fost trimiși în judecată în iulie 2013, alături de alți 51 de interlopi, pentru săvârșirea de infracțiuni de violență. Procurorii DIICOT au destructurat la acea vreme două dintre cele mai importante grupări infracționale constituite pe raza municipiului București și a județului Ilfov.

 

CITIŢI ŞI: Cel mai temut interlop din România, eliberat

 

Grupările infracționale organizate, cunoscute sub denumirile "Cămătarii" și "Sportivii", erau specializate în săvârșirea de infracțiuni de violență — șantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat și omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă letală fără drept.

Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor grupărilor s-a desfășurat pe două paliere infracționale. Astfel, în perioada 2008 — 2012, membrii celor două grupări rivale au provocat în spațiul public conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremației la nivel infracțional în municipiul București, situații ce au avut drept consecință directă punerea în primejdie a vieții și integrității corporale a mai multor persoane.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră