SFÂRȘITUL LUMII în septembrie? NASA, prima REACȚIE OFICIALĂ despre asteroidul care ar urma să lovească Pământul peste o lună (VIDEO)

21 Aug 2015
SFÂRȘITUL LUMII în septembrie? NASA, prima REACȚIE OFICIALĂ despre asteroidul care ar urma să lovească Pământul peste o lună (VIDEO)
Numeroase site-uri au propagat, în ultima perioadă, un zvon lansat de un grup de adepți ai teoriilor conspiraționiste, conform căruia un asteroid gigant ar urma să lovească Terra undeva între 15 și 28 septembrie, scrie NASA pe site-ul oficial
 
Potrivit acestei teorii, care s-a viralizat rapid pe internet, impactul cu Pământul ar produce distrugeri importante în Mexic, SUA, pe coasta Atlanticului și pe țărmul Golfului Mexic, dar și în America Centrală și de Sud. 

Oficialii NASA au decis să ia atitudine și să ne liniștească. 
 
"Nu există nicio bază științifică — nicio fărâmă de dovadă - că un asteroid sau alt obiect ceresc se va lovi de Terra în acest interval de timp", a afirmat Paul Chodas, manager al departamentului pentru Obiecte din apropierea Pământului din cadrul Jet Propulsion Laboratory (JET) al NASA din Pasadena, statul american California.
 
De fapt, observațiile realizate de NASA arată că nu există vreun asteroid sau vreo cometă care să lovească Terra în viitorul secol. Pentru toți asteroizii potențial periculoși din acest punct de vedere, probabilitatea unui impact cu planeta noastră este de mai puțin de 0,01 % pentru următorii o sută de ani.
 
"Dacă ar exista vreun obiect suficient de mare pentru a provoca asemenea distrugeri în septembrie, l-am fi văzut deja", a continuar cercetătorul Paul Chodas.
 
NASA reamintește de un alt zvon alarmist care a făcut vâlvă în 2011. Atunci au circulat informații despre așa-numita „zi a judecății finale” a cometei Elenin, care, de fapt, nu a reprezentat niciun risc real pentru Pământ. 
 
Experții ESA susțin că sute de asteroizi amenință să lovească Terra
 
Experții Agenției spațiale europene (ESA) au declarat, în aprilie, că există circa 500 de asteroizi care reprezintă o potențială amenințare pentru Pământ. Declarațiile au fost făcute la centrul operațional NEO din campusul ce găzduiește Centrul de Cercetări ale Pământului al ESA de la Frascati, Italia.
 
"Există circa 500 de obiecte apropiate de Pământ (Near Earth Objects — NEO) identificate, ce ar putea în 100 de ani eventual să atingă Pământul, chiar dacă această probabilitate este foarte scăzută, în unele cazuri de una la un milion. Le observăm traiectoriile, încercăm să le prevedem evoluția și dacă reprezintă, eventual, un risc. În cazul unui pericol real, avem două soluții la care ne putem gândi acum. Prima este accidentul de circulație cosmic. Imaginați-vă un vehicul, asteroidul în acest caz, apoi un alt vehicul, instrumentul nostru, care îl tamponează și îl deviază de la traiectoria lui. Deviat puțin câte puțin, ar putea fi îndepărtat probabil de Pământ. A doua soluție este distrugerea asteroidului printr-o explozie nucleară", a spus Detlef Koschny, șef sector NEO. 
 
Un asteroid de circa 10 kilometri diametru a lovit Terra acum circa 65 milioane de ani, determinând schimbări climatice despre care se crede că au dus la dispariția dinozaurilor și a altor forme de viață terestră din acea epocă. Se presupune că asteroizi mari pot lovi Pământul o dată la 100 de ani, dar previziunile nu se bazează pe dovezi solide.

Citiți și:
Poliția alertată de GLUMA TEMBELĂ a unor tineri, care și-au "omorât" un coleg


ȘOCANT! Adolescentă TORTURATĂ într-un ritual de exorcizare chiar de către sora sa!
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră