Sevil Shhaideh, după audierile la DNA: Decizia mea este luată

11 Oct 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Sevil Shhaideh, după audierile la DNA: Decizia mea este luată

Vicepremierul Sevil Shhaideh a fost audiat miercuri la DNA în dosarul Belina, iar după audieri a declarat că a luat o decizie în ceea ce priveşte situaţia ei juridică şi de care premierul Tudose e nemulţumit.

"Eu cred că sunt același om, am respectat întotdeauna partidul și cel care m-a pus in funcție (...) e CEx. Decizia mea, care e luată, va fi comunicată mâine în CEx", a spus Sevil Shhaideh, conform agerpres.ro.

Ea a decis să nu participe la şedinţa de miercuri a Guvernului, delegându-şi atribuţiile unui secretar de stat. 

Premierul Mihai Tudose și  liderul PSD Liviu Dragnea au avut discuții miercuri dimineață, în pregătirea Comitetului Executiv Naţional de joi care va lua o decizie privind remanierea unor miniştri. Pe lista lui Tudose sunt Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Viorel Ilie şi încă alţi doi miniştri pe care premierul nu i-a nominalizat. În acest context au apărut speculaţii că ar fi vorba despre ministrul Educaţiei, Liviu Pop, cel al Sănătăţii, Florian Bodog sau cel Transporturilor, Răzvan Cuc.

"Trebuie să înțeleagă toată lumea că cea mai mare problemă pe care o avem acum este ca actul de guvernare să se desfășoare în mod normal, să ducem programul de guvernare la capăt, iar un element important în acest program este atragerea de fonduri europene. Avem o realitate și o percepție, realitatea este că există prezumția de nevinovăție, au fost multe cazuri în care cei puși sub acuzare în diverse etape ale procesului penal s-au dovedit a fi nevinovați, cu viețile distruse sau oricum schimbate total, dar avem și o percepție, și percepția de la Bruxelles este alta ca cea de aici, dat fiind faptul că cele două colege (n.r  Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb) sunt exact pe zona acesta de relație cu Bruxelles-ul, de aici apare problema. Am o părere personală, pe care v-am spus-o și o impunere ca șef al Guvernului, a declarat premierul după discuţii.

Tudose a mai spus că nu a primit demisiile miniștrilor de la Dezvoltare Regională și Fonduri Europene, Sevil Shhaideh, respectiv Rovana Plumb.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră