Senatul a adoptat legea salarizării unitare a bugetarilor. Ce urmează

23 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Senatul a adoptat legea salarizării unitare a bugetarilor. Ce urmează

Plenul Senatului a adoptat marţi proiectul de lege privind salarizarea unitară a bugetarilor cu 85 de voturi pentru, 10 împotrivă şi 12 abţineri. Proiectul va merge la Camera Deputaţilor, care este for decizional, de acolo urmând să fie trimisă la promulgare. Actul normativ ar trebui să se aplice de la 1 iulie 2017.

Printre modificările aduse de Comisia de Muncă din Senat proiectului votat marţi în plen se numără încă o majorare salarială pentru primarii de orașe și municipii - care vor primi în plus, lunar, echivalentul unui salariu minim pe economie.

Totodată, angajaţii ANAF au fost introduşi în grila de salarizare, după ce iniţial au fost omişi dintr-o eroare. De asemenea, a fost eliminată îngheţarea pensiilor speciale, a căror actualizarea se va face odată cu majorările salariale la categoriilor profesionale care primesc astfel de pensii.

Deşi preşedintele Iohannis a semnalat public absenţa unei grile clare de salarizare a funcţionarilor publici, plenul Senatului nu a luat nici o măsură, urmând ca salarizarea acestei categorii să fi stabilită de consiliile locale/judeţene.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră