Şefa CNA, trimisă în judecată alături de Hrebenciuc, Pinalti şi Narcisa Iorga

03 Iul 2015
Şefa CNA, trimisă în judecată alături de Hrebenciuc, Pinalti şi Narcisa Iorga
Procurorii DNA au anunţat astăzi trimiterea în judecată a şefei CNA, Laura Georgescu, pentru abuz în serviciu şi instigarea la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, în dosarul Giga Tv. Alături de ea, în acelaşi dosar, au mai fost trimişi în judecată fostul deputat PSD, Viorel Hrebenciuc, Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, şi Narcisa Iorga, fost membru al CNA. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

Conform unui comunicat al DNA, în rechizitoriul întocmit, se arată că la data de 17 septembrie 2013, la propunerea Laurei Georgescu, președinta CNA, autoritatea națională în domeniul audiovizualului a decis, cu o majoritate de 7 la 4 (11 membri CNA prezenți), retragerea licenței audiovizuale pentru postul Giga Tv, controlat de inculpatul Ștefan Gheorghe.

Ulterior datei de 17 septembrie 2013,  Narcisa iorga, membru al C.N.A., l-a îndrumat pe Gheorghe Ştefan să apeleze la cunoștințele sale din mediul politic, pentru a influența votul pe care ceilalți membri ai CNA urmau să îl dea cu privire la contestația pe care postul TV respectiv intenționa să o formuleze.

În acest context, Iorga Narcisa a precizat pe cine anume dintre oamenii politici trebuie să îi abordeze care la rândul lor să îi influențeze pe membrii CNA . În acest context, printre oamenii politici nominalizați de Narcisa Iorga, s-a numărat și fostul parlamentar Viorel Hrebenciuc.

Ca urmare a indicațiilor primite, Pinalti i-a cerut  sprijinul lui Viorel Hrebenciuc, astfel încât acesta să se implice nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcționari din cadrul CNA  ca instituția să revină asupra deciziei prin care a fost retrasă licența pentru postul de televiziune respectiv.

Conform DNA, Hrebenciuc s-a implicat nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a o determina pe Laura Georgescu ca instituția pe care o conduce să revină asupra deciziei, folosindu-se de influența și autoritatea pe care le deținea, în calitatea sa de membru al structurilor de conducere din partidul din care face parte, respectiv membru al Comitetului Executiv Național, organul de conducere și de decizie al partidului.

Ca urmare a acestor acțiuni, după numai două săptămâni, la data de 1 octombrie 2013, s-a emis o altă decizie, nr.514/2013, prin care s-a revocat decizia anterioară (6 voturi pentru și 4 voturi împotrivă, din 10 membri prezenți), precizându-se doar că argumentele conținute în contestația depusă de postul de televiziune sancționat au fost admise, fără a se mai realiza o analiză tehnică sau să se țină cont dacă există un punct de vedere al specialiștilor din cadrul CNA, care să constate dacă susținerile din contestație sunt temeinice și legale.

DNA reaminteşte totodată că, în perioada 2013 – 2014, în calitatea sa de președinte al C.N.A., Laura Georgescu a fost cea care a instigat, la întocmirea a 25 de sesizări cu date nereale, în vederea înregistrării unor lucrări ce au intrat în analiza plenului C.N.A. și care au fost soluționate prin sancționarea a 11 posturi de televiziune.

În acest sens, în perioada respectivă, președinta C.N.A. Laura Georgescu a impus mai multor funcționari din cadrul instituției pe care o conduce, să întocmească sesizări ce conțin date nereale, iar ulterior a susținut respectivele sesizări false, prin demararea unor proceduri administrative care au avut ca finalitate sancționarea celor 11 posturi TV, unele dintre acestea fiind sancționate de mai multe ori. În unele cazuri, sesizarea a fost redactată și înregistrată înainte ca emisiunea reclamată să fi avut loc.

Ca urmare a sancționării repetate și a neprelungirii licenței, în condițiile prezentate anterior, postului tv respectiv i-au scăzut încasările din publicitate cu peste 600.000 lei. Până în prezent, posturile TV afectate de deciziile inculpatei Georgescu Laura - Corina s-au constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 2.296.200 RON, precizează DNA.

În cauză, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin inculpatei Georgescu Laura - Corina.

Citeşte mai multe ştiri din Actualitate!





Alte stiri din Actualitate

Ultima oră