Şefa AEP, urmărită penal. Cum a pus mâna pe un Land Rover

15 Noi 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Şefa AEP, urmărită penal. Cum a pus mâna pe un Land Rover

Conform unui comunicat al DNA, în perioada aprilie-iunie 2008, Ana Maria Pătru, în calitate de vicepreședinte al AEP a pretins, iar în 2009 a și primit  de la reprezentanții unei societăți comerciale 210.000 euro, reprezentând contravaloarea unui anumit imobil situat în București.

În schimb, aceasta a promis că va susține derularea în bune condiții a unui contract încheiat de acea societate cu AEP, precum și că va susține societatea să obțină și să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a și realizat.

Şefa AEP este acuzată că a disimulat proveniența banilor, prin folosirea unui circuit financiar fictiv constând în derularea unor operații comerciale între mai multe societăți comerciale, între care firma beneficiară a contractului cu Autoritatea Electorală Permanentă și o firmă controlata de Ana Maria Pătru prin soțul ei.

Doi ani mai târziu, în 2011, tot ca vicepreședinte al AEP, Ana Maria Pătru a pretins de la reprezentanții aceleiași societăți comerciale contravaloarea unui autovehicul marca Land Rover din care a primit 15.000 euro, în schimbul promisiunii că va susține derularea, în bune condiții, a unor contracte de servicii, încheiate de societatea respectivă cu Autoritatea Electorală. De asemenea, ea a promis că va susține societatea să obțină și să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a și realizat, precizează DNA.

Tot în 2011, şefa AEP a pretins și a primit  50.000 euro de la administratorul unei alte firme, intervenind în schimb la ministrul Economiei, astfel încât omul de afaceri să fie primit în audiență, fapt care s-a și întâmplat la scurt timp de la intervenția Anei Maria Pătru.

"Cu banii proveniți din cele două fapte de trafic de influență descrise anterior a achiziționat un autovehiculul marca Land Rover, iar pentru a ascunde identitatea adevăratului proprietar și beneficiarul real al bunului cumpărat, în același an, Pătru Ana Maria a înmatriculat autovehiculul pe numele unei alte persoane", precizează DNA.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră