ANAF, ordin de evacuare pentru Antena 3 și Antena 1. Președintele Senatului invocă aprobări înalte și forțe oculte

15 Feb 2016 | scris de Cristi Ionescu
ANAF, ordin de evacuare pentru Antena 3 și Antena 1. Președintele Senatului invocă aprobări înalte și forțe oculte

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că, probabil, s-au primit ”aprobări înalte” pentru această operațiune.
 
”Modalitatățile brutale prin care ANAF a intervenit astăzi fac să demonstreze că, pentru noi, Constituția e numai orientativă, și nu obligatorie. Nu pot, pentru că nu am dovezi concret, decât să bănuiesc că acțiunea ANAF a primit aprobări înalte înainte de a deveni operațională, așa cum s-a întâmplat azi. ”, a declarat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, luni, într-o intervenție telefonică, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

 Șeful Senatului a atras atenția că același lucru se poate întâmpla mâine unei alte instituții de presă, dacă libertatea de exprimare nu este respectată.
 
”Libertatea de experimare e consfințită de Constituție, care spune că nicio publicație nu poate fi suprimată. (...) Dacă azi e vorba de Antena 3, mâine s-ar putea să fie vorba de o altă televiziune sau publicație”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.
 
”În actualul context politic al anului 2016, guvernul care a primit votul de învestitură, mă așteptam să fie interesat de alegeri, dar desființarea unei televiziuni libere de o instituție din subordinea guvernului mi se pare un semnal prost pentru democrația din România”, a adăugat Tăriceanu.
 
Inspectorii ANAF au transmis că, în cel mult cinci zile, clădirile în care funcționează Antena 3 vor fi evacuate. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră