Tânără sechestrată în stil mafiot, pentru o datorie de 50 de euro

14 Aug 2015
Tânără sechestrată în stil mafiot, pentru o datorie de 50 de euro
Este povestea incredibilă pe care a trăit-o o tânără de 28 de ani din comuna Chiscani (Brăila). Ȋn noiembrie 2014, ea a împrumutat 50 de euro de la un vecin, pentru a pleca în străinătate. Ȋn mai 2015, Ionela Ş. nu reușise să-i restituie consăteanului datoria. „Acesta a fost şi motivul pentru care inculpatul Anghel Tinel a recurs la comiterea infracţiunilor de lipsire de libertate şi lovire, în condiţiile în care a aflat că persoana vătămată revenise în comuna Chiscani. După unele discuţii sumare pe o reţea de socializare, inculpatul nu a aşteptat să-şi primească banii, apreciind că se impune să poarte o discuţie cu aceasta", precizează, pentru www.obiectivbr.ro, procurorul de caz.

„Discuţia” a avut loc în seara zilei de 3 mai 2015, puţin după ora 20:30. În acel moment, Tinel Anghel (40 ani) a observat un taxi parcat în faţa porţii familiei Ş.. După ce Ionela a urcat în taxi, acesta a plecat către municipiul Brăila. Imediat, Tinel Anghel i-a solicitat amicului său Dănuţ Manea zis „Dilău” să-i permită să conducă maşina acestuia, un Ford Focus, şi să-l însoţească în urmărirea taxi-ului în care se afla Ionela. Procurorul de caz precizează: „La ieşirea din Chiscani, cu sensul de deplasare către municipiul Brăila, Anghel Tinel a blocat cu autoturismul pe care îl conducea autoturismul taxi în care se afla persoana vătămată, după care a coborât şi s-a deplasat în dreapta şoferului, unde se afla persoana vătămată şi a început să o lovească cu pumnii la nivelul feţei. Întrucât aceasta a opus rezistenţă, inculpatul a apucat-o de haine, a scos-o din maşină, după care a târât-o pe jos şi, împotriva voinţei acesteia, a urcat-o pe bancheta din spate a autoturismului cu care venise, a întors şi s-a deplasat pe Şoseaua Principală, către comuna Chiscani".

Pe drum, Ionela a fost lovită din nou. Norocul ei a fost că taximetristul a întors maşina şi a pornit în urmărirea agresorului. După aproximativ 2 kilometri, victima a deschis portiera din dreapta spate, iar Tinel Anghel, văzând-o, a apăsat pedala de frână. Profitând de faptul că autoturismul încetinise, Ionela a sărit din mers, rostogolindu-se pe marginea carosabilului. Nepăsător, agresorul şi-a continuat deplasarea, fără să oprească.

Tânăra a fost dusă de taximetrist la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pentru îngrijiri medicale. Hainele îi erau rupte, iar display-ul telefonului mobil crăpat. Pentru leziunile suferite în acea seară de coşmar, femeia a avut nevoie de 8-10 zile de îngrijiri medicale. Culmea, în aceeaşi zi în care a fost agresată, ea îi trimisese lui Tinel mai multe mesaje, prin care-i transmitea că o să-i restituie suma de bani împrumutată, chiar în cursul acelei săptămâni.

Din ziua de 12 mai 2015, anchetatorii au interceptat convorbirile telefonice purtate de Tinel Anghel, pentru probarea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Iar astfel s-a stabilit, potrivit anchetatorilor, că el a luat legătura cu trei martori ai agresiunii, inclusiv cu şoferul de taxi, sugerându-le „să nu spună adevărul în situaţia în care vor fi audiaţi de către lucrătorii de poliţie”. Ȋnsă ulterior martorii au declarat exact ceea ce au văzut. Tinel Anghel a fost arestat preventiv la 27 mai a.c..

Iniţial, Ionela Ş. a formulat plângere penală împotriva consăteanului care a sechestrat-o, solicitându-i, totodată, 33.000 lei despăgubiri. Ulterior, în ziua de 16 iunie 2015, tânăra şi-a retras plângerea penală împotriva inculpatului în ceea ce priveşte infracţiunea de lovire sau alte violenţe. Astfel, procurorii au fost nevoiţi să dispună clasarea cauzei sub acest aspect, inculpatul fiind trimis în judecată doar pentru comiterea infracţiunii de lipsire de libertate.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră