Sebastian Ghiță este pe lista celor mai căutați fugari din Europa

31 Ian 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Sebastian Ghiță este pe lista celor mai căutați fugari din Europa Galerie foto (3)

Numele și fotografia fostului deputat Sebastian Ghiță figurează pe site-ul Europol.

Fostul parlamentar, care este de negăsit din 20 decembrie, figurează pe lista celor mai căutaţi fugari din Europa, după ce pe numele lui Ghiţă a fost emis un mandat european de arestare.

Ghiţă a scăpat de filajul filajul polițiștilor, pe drumul dintre București și Ploiești, iar de la acea dată, singurele sale apariţii publice au fost la televiziunea România TV post căruia i-a transmis o serie de înregistrări video.

Înregistrările nu au trădat însă nici când anume au fost realizate, nici unde.
Poza sa apare pe site-ul eumostwanted.eu care aparține Europol, alături de alte persoane căutate de poliția europeană.

La 5 ianuarie, un complet de la instanța supremă a emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiță, după ce acesta a dispărut și nu s-a mai prezentat la IPJ Prahova, încălcând astfel termenii controlului judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foști șefi din Poliție și Parchete.

După dispariție, DNA a cerut judecătorilor în cazul lui Ghiță înlocuirea măsurii controlului judiciar pe cauțiune cu arestul preventiv în lipsă, reaminteşte agerpres.ro.

De asemenea, DNA a cerut instanței supreme emiterea unui mandat european de arestare și urmărirea internațională a fostului deputat.

Sebastian Ghiță a fost ultima dată la IPJ Prahova în ziua de 19 decembrie 2016 pentru a semna în cadrul controlului judiciar pe cauțiune. Ulterior, el a fost citat să se prezinte, la data de 21 decembrie, la DNA Ploiești în dosarul Ponta-Blair, însă nu a venit, la sediul Parchetului ajungând doar avocații săi.

Fostul deputat a fost căutat la domiciliul său și la mai multe adrese despre care se cunoștea că le frecventa, fără a fi însă găsit.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră