Se stinge lumina la Palatul Parlamentului

24 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Se stinge lumina la Palatul Parlamentului

Camera Deputaților va marca şi în acest an evenimentul 'Earth Hour - Ora Pământului în România', de protejare a mediului, alături de organizația internațională 'World Wide Fund for Nature'. Astfel, iluminatul exterior al Palatului Parlamentului va fi întrerupt sâmbătă, 25 martie, între orele 20.30 - 21.30.

Camera Deputaților sprijină și participă la acest eveniment chiar de la prima ediție a acestuia în România. Anul acesta, la împlinirea a 10 ani de la debutul 'Orei Pământului', mesajul și îndemnul WWF pentru comunitatea din România este 'Dăruiește naturii energia ta!'.

Camera Deputaților a derulat, în parteneriat cu organizația internațională 'Word Wide Fund for Nature', încă din anul 2009, proiectul 'Parlamentul României — o clădire verde', prin Comisia de administrație publică, amenajarea teritoriului și echilibru ecologic. Astfel, prin măsurile implementate încă din 2007, Palatul Parlamentului economisește aproximativ 4.200.000 Kw/an, ceea ce reprezintă o economie de 730.000 de euro în fiecare an, precizează Camera Deputaţilor într-un comunicat. 

De asemenea, Camera Deputaților s-a numărat printre primele instituții de stat din România care au aderat la programul voluntar 'NewGreenlight — Intelligent Energy' al Comisiei Europene pentru economisirea energiei electrice.

Evenimentul 'Ora Pământului' a fost organizat, pentru prima oară, pe 31 martie 2007, în Sydney, Australia, și este cel mai mare eveniment internațional care atrage atenția asupra uneia dintre cele mai importante probleme actuale, încălzirea globală. În România, 'Ora pământului' se sărbătorește din anul 2009, țara noastră devenind astfel parte dintr-o comunitate globală de peste două miliarde de oameni.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră