Se înmoaie gerul şi vin ninsorile! Cât o să dureze minunea?

02 Ian 2016 | scris de Sorin Anghel
Se înmoaie gerul şi vin ninsorile! Cât o să dureze minunea?

În această dimineaţă, la Sinaia erau -14, numai că pe munte, acolo unde sunt pârtiile de schi, temperaturile indicate de aparatele de măsurat au arătat chiar -25 de grade Celsius. In alte stațiuni, unde există instalaţii de zăpadă artificială şi suficientă apă – să nu uităm că 2015 a fost un an deosebit de secetos – s-a putut face ca pârtiile să devină practicabile. Administratorii domeniilor schiabile şi-au petrecut Revelionul lângă tunuri, iar în loc de artificii au dat cu “clistale” pentru ca turiştii să se poată bucura cât mai mult de iarnă.

În zilele următoare, gerul nu va fi mai fi la fel de pătrunzător. În schimb, îşi vor face apariţia ninsorile. Masa de precipitaţii va pătrunde în ţară noastră mai întâi prin sud-vest, astfel că primii care vor profita de acest lucru vor fi cei care vor schia la Văliug, Straja, Parîng, Voineasa, Şureanu şi Rânca. Duminică, la munte, vremea va fi în continuare geroasă, în special dimineaţa şi noaptea. Nebulozitatea se va accentua şi va ninge pe arii extinse în Carpaţii Meridionali şi local, mai ales în partea a două a intervalului, în restul zonei, astfel încât se va depune un nou strat de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu precădere pe creste şi în masivele sudice, spulberând zăpadă sau viscolind ninsoarea.

Mâine, la nivelul întregii ţări, vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -10 şi -1 grad, iar cele minime se vor situa între -15 şi -5 grade, mai scăzute în depresiuni, până în jurul valorii de -20 de grade. Cerul va fi noros în jumătatea sudică a ţării, unde va ninge pe arii extinse şi vântul va avea intensificări temporare. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară şi noaptea, iar ninsorile se vor semnala pe arii restrânse.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră