Scrumbia afumată de Dunăre va primi atestare europeană

05 Mai 2015
Scrumbia afumată de Dunăre va primi atestare europeană
Scrumbia afumată de Dunăre va fi primul produs din peşte realizat în Delta Dunării care va primi atestare europeană, demersurile pentru obţinerea recunoaşterii denumirii de origine protejată, începute anul trecut, urmând să se încheie, cel mai probabil, anul acesta.

"Procesul de atestare este unul destul de dificil şi o noutate şi pentru noi. El implică o certificare a sistemului de management, realizarea unui caiet de sarcini şi verificarea pe flux a acestuia", a declarat pentru agerpres.ro Maria Mahu, consilier în cadrul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Tulcea, conform ziare.com

Potrivit estimărilor DADR Tulcea, documentaţia pentru atestarea europeană a scrumbiei afumate de Dunăre va fi înaintată Ministerului Agriculturii până la sfârşitul lunii septembrie.

Dosarul pentru obţinerea recunoaşterii denumirii de origine protejată pentru scrumbia afumată de Dunare a fost depus la Bruxelles încă de anul trecut, directorul societăţii tulcene care a iniţiat procedura, Daniel Buhai, susţinând că produsul poate fi considerat unul "reprezentativ".

De altfel, această societate comercială este singura din judeţul Tulcea care a atestat produse tradiţionale din peşte conform legislaţiei în domeniu,  în număr de opt, acestea fiind comercializate sub brandul "Deltaica".   

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră