SCANDALUL VOLKSWAGEN. Constructorul german, obligat să recheme la service 2,4 milioane de mașini cu motoare modificate

15 Oct 2015
SCANDALUL VOLKSWAGEN. Constructorul german, obligat să recheme la service 2,4 milioane de mașini cu motoare modificate
Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) a cerut grupului auto Volkswagen să recheme obligatoriu la service 2,4 milioane vehicule cu motoare diesel modificate, relatează Reuters.
 
"Am decis să dispunem organizarea unei rechemări la service", a declarat un purtător de cuvânt al KBA, confirmând un articol publicat în cotidianul Bild. 
 
Potrivit publicației germane, Volkswagen a făcut o propunere conform căreia proprietarii vehiculelor diesel echipate cu softul care falsifică rezultatele testelor ar fi putut să-și aducă vehiculele la service pentru corectarea defecțiunii, dacă doresc, însă KBA a respins această soluție bazată pe ideea de voluntariat. 
 
Volkswagen a pus deoparte 6,5 miliarde de euro pentru a face față costurilor acestui scandal, însă potrivit potrivit băncii elvețiene Credit Suisse costurile ar putea să se ridice undeva între 23 și 78 de miliarde de euro. În cel mai optimist scenariu al Credit Suisse, producătorul german ar urma să plătească aproximativ 300 de euro pentru fiecare vehicul în timp ce în cel mai pesimist scenariu costul mediu ar urma să fie de aproximativ 2.000 de euro. 

Volkswagen, cel mai mare constructor auto european, face obiectul unor investigații în mai multe țări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră