Scandalul pedofilului de la Rutieră decapitează Poliţia Română

17 Ian 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Scandalul pedofilului de la Rutieră decapitează Poliţia Română

Premierul intermar Mihai-Viorel Fifor a decis miercuri demiterea lui Bogdan Despescu de la conducerea Inspectoratului General al Poliției Române.

Totodată, premierul interimar a semnat decizia de împuternicire, pentru o perioadă de șase luni, în funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române, cu rang de secretar de stat, a lui Alexandru-Cătălin Ioniță. El are  41 de ani şi din 2016 este directorul Direcţiei Generale Anticorupţie din MAI.

Ambele decizii ale au fost luate la propunerea ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, și vor intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Decizia lui Fifor vine după ce fostul premier Tudose a refuzat să dea curs solicitării ministrului de Interne de a-l demite pe șeful Poliției Române pe motiv că înlocuitorul acestuia, chestorul Cătălin Ioniţă, nu doreşte să preia funcţia.

"Aveam o propunere de înlocuire. Am aflat (...) că propunerea aceea, acel domn chestor nu dorește acea funcție și o refuză. Deci nu puteam să demit pe cineva neavând pe cine să pun în loc, să las Poliția necondusă exact în momentul în care era de făcut o anchetă", a declarat Tudose, afirmaţie contrazisă însă de ministrul de Interne, pe care fostul premier a acuzat-o că minte. Mai mult, el a spus că va accepta şi o eventuală demisie a ministrului de Interne. Carmen Dan nu a demisionat, iar conflictul dintre cei cei doi s-a încheiat luni, în şedinţa CEx a PSD, prin demisia lui Tudose de la conducerea Guvernului.

Scandalul a pornit după ce fostul agent Eugen Stan, de la Poliţia Rutieră, a fost prins şi a recunoscut că a agresat sexual doi minori într-un lift din cartierul bucureştean Drumul Taberei. El este anchetat pentru trei infracțiuni de agresiune sexuală. Pe lângă dosarul în care a fost arestat, este cercetat și pentru fapte comise în perioada 2009-2016.

Într-un mesaj la final de mandat, Bodan Despescu a susţinut că a luat toate măsurile în acest caz pentru găsirea agresorului şi pentru tragerea la răspundere a celor care nu şi-au respesctat atribuţiile. El a spus că a dorit să lase rezultatele anchetei să lămurească unele aspecte. „Timpul va demonstra că modul meu de acţiune a fost corect”, a mai spus Bogdan Despescu.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră