Scandalul interceptărilor. CSAT se reunește, astăzi, în ședință de urgență

11 Mar 2016 | scris de Veronica Micu
Scandalul interceptărilor. CSAT se reunește, astăzi, în ședință de urgență

Decizia nu se aplică însă dosarelor în care au fost pronunțate soluții definitive, condamnații în aceste spețe neputând cere revizuirea sentințelor. Există însă o excepție, și anume cazul în care aceștia au ridicat excepții similare de neconstituționalitate până la publicarea acestei decizii în Monitorul Oficial.

Potrivit Administrației Prezidențiale, după ședința CSAT președintele Klaus Iohannis va face declarații de presă.

Ieri, ministrul Justiției, Raluca Prună, a anunțat că Guvernul a lucrat la o ordonanță de urgență privind interceptările și în această seară, după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, Executivul o va adopta.

"Guvernul a lucrat la o ordonanță de urgență, a făcut-o împreună cu Parchetele, cu Ministerul Public, DIICOT și DNA. Mâine (astăzi n.r.) avem CSAT pentru că ne trebuie avizul CSAT și mâine seară Guvernul va adopta această ordonanță de urgență", a spus Prună, la Palatul Victoria.

Reamintim că CCR a declarat neconstituțional pe 16 februarie un articol din Codul de procedură penală care permitea serviciilor secrete să facă interceptări în dosarele penale. În motivarea deciziei sale, publicată miercuri, Curtea menționează că SRI nu are atribuții de cercetare penală.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră