Scandal pe Podul Calafat-Vidin. Întâlnire de urgenţă româno-bulgară

25 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Scandal pe Podul Calafat-Vidin. Întâlnire de urgenţă româno-bulgară

Autorităţile române şi-au pus în cap şoferii de camioane care trec Dunărea pe podul Calafat-Vidin. Aceştia au organizat blocaje rutiere în zona podului, în semn de protest faţă de lentoarea cu care vameşii români procesează documentele şi verifică maşinile de eventuali imigranţi ilegali, relatează novinite.com.

Protestatarii şi-au îndreptat furia asupra autorităților române, susţinând că stau cu zecile de ore până când poliţiştii le verifică actele. Un protestatar a declarat marţi pentru Nova Tv că a trebuit să aştepte 40 de ore înainte de a trece în Bulgaria, în timp ce media de ședere pentru majoritatea celorlalți este de 15 ore.

Focus radio relata marţi că pe direcţia Calafat-Vidin s-au format cu kilometri de camioane, ai căror șoferii așteaptau permisiunea de trecere. Pe lângă timpul necesar pentru procesarea actelor camioanelor care intră şi ies din Bulgaria, poliţiştii român caută şi eventuali migranții ilegali ascunși în vehicule. La aglomerarea traficului a contribuit şi oprirea circulaţiei feriboturilor peste Dunăre din cauza sloiurilor de gheaţă.

Ministrul bulgar demisionar de Externe, Daniel Mitov, a discutat marţi această problemă la telefon cu omologul său român, Teodor Meleșcanu. Reprezentanţii Poliției de frontieră din Bulgaria și România se vor întâlni miercuri, în apropierea orașului Vidin, pentru a găsi soluţii la situaţia creată de cozile lungi de camioane aflate în aşteptare, înainte de traversarea podului peste Dunăre.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră