Scandal pe înfiinţarea ANL-ului de Bucureşti

21 Sep 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Scandal pe înfiinţarea ANL-ului de Bucureşti

„V-am auzit pe toți cei din Consiliu că îi sprijinți pe tineri, pe cazurile sociale, că prețurile de pe piața liberă sunt extrem de ridicate pentru ca o familie să ia un credit și să-și cumpere o locuință. Mă refer la tineri care provin din sistemul de Sănătate, de Educatie, din mediu artistic și alte domenii. Vă asigur că activitatea acestei societăți comerciale va avea atât control intern, audit al Primăriei Capitalei, dar și al Curtii de Conturi. Societatea se va ocupa de construcția de locuințe care pot fi cumpărate sau închiriate la sume modice”, a declarat Firea.

Proiectul de hotărâre se află pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a CGMB şi vizează "acordul de principiu pentru înfiinţarea unei societăţi comerciale în scopul construirii de locuinţe".

Conform expunerii de motive, "deficitul de locuinte la nivelul Municipiului Bucuresti in anul 2016 este de circa 200.000 de locuinte. (...) Prin infiintarea unei societati comerciale, Municipiul Bucuresti doreste sa rezolve o problema sociala majora cu care o parte dintre locuitori se confrunta de o perioada lunga de timp. Locuintele care urmeaza a fi construite vizeaza atat categorii de populatie defavorizate, cu venituri modeste, care nu-si permit inchirierea sau achizitionarea de pe piata imobiliara a unei locuinte, cat si posibilitatea valorificarii unei parti din acestea prin inchiriere si vanzare".

În acelaşi document, primarul general precizează că societatea îşi propune să construiască ieftin şi eficient locuinţe pentru tinerii din Capitală, va avea o activitate sută la sută transparentă şi se va supune misiunilor de audit intern şi extern, conform legislaţiei în vigoare.

În ciuda acestor asigurări, consilierul general Nicuşor Dan are altă părere.

"Gabriela Firea şi PSD vor să înfiinţeze azi, în şedinţa Consiliului General, un nou ANL care să construiască locuinţe doar în Bucureşti. Ne amintim cine a cumpărat case prin ANL, demnitarii, politicienii şi prietenii acestora. Şi asta în condiţiile în care nu există niciun recensământ al proprietăţilor publice din Bucureşti, case, apartamente, terenuri! Suntem de părere că acest patrimoniu existent trebuie valorificat, înainte de a crea o firmă de construcţii pe care să o conducă doamna Firea şi care să servească interesele PSD", scrie Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră