Scandal în Parlament. Reprezentanta Parchetului General, dată afară

13 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Scandal în Parlament. Reprezentanta Parchetului General, dată afară

Reprezentanta Parchetului General, procurorul Irina Kuglay, a fost dată afară luni din şedinţa Comisiei Juridice din Senat, în care se discuta ordonanţa de abrogare a OUG 13/2017, pe motiv că s-a autoinvitat şi că parlamentarii nu au nevoie de supraveghere. 

Şeful Comisiei, senatorul PSD Șerban Nicolae, a susţinut că reprezentanta Parchetului General nu a comunicat Comisiei juridice intenția de a participa la ședință.

Irina Kuglay a precizat însă că Parchetul General a înștiințat Senatul și Comisia juridică despre dorința de a participa la ședința în care se dezbătea OUG 14/2017 privind abrogarea OUG 13/2017 privind modificarea Codurilor penale.

"Pe logica asta ar însemna că și noi, din dorința de a sprijini Parchetul, am putea să anunțăm dorința noastră de a participa la anchetele penale, mai ales la cele bazate pe protocoale secrete și echipe mixte. Nu e vorba de autoinvitare. V-aș ruga să înțelegeți că nu vă puteți permite niciodată ca prin notificarea Parlamentului să vă autoinvitați la ședințele Comisiilor. (...) V-aș ruga să înțelegeți că vă mulțumesc pentru prezență, nu e o chestiune personală. Nu are nicio legătură cu dumneavoastră.. (...) E o atenționare foarte politicoasă și credeți-mă că noi ținem la respectarea unor legi și regulamente, iar faptul că dumneavoastră insistați în a-mi explica că este un lucru firesc să vă autoinvitați la Comisia juridică a Senatului mă face să cred că de fapt aveți alte gânduri. Nu avem nevoie de supraveghere. Doamnă, vă rog frumos să părăsiți sala. (...) Comisia juridică a Senatului nu a anunțat-o", a spus Șerban Nicolae, conform agerpres.ro.

Reprezentanta Parchetului General a intervenit, spunând că "lucrurile acestea sunt verificabile", însă Șerban Nicolae a întrerupt-o: "Chiar trebuie să mă rog de dumneavoastră să părăsiți sala? Mai faceți un dosar penal, dacă vreți".

Procurorul general, Augustin Lazăr a criticat gestul senatorului PSD. "Doamna procuror Irina Kuglay s-a prezentat la comisie după ce în cursul zilei am transmis ambelor Camere adrese privind interesul Ministerului Public de a fi reprezentat la dezbateri. Nu poate fi calificat acest gest în statul de drept! Conform Constituției României, Ministerul Public reprezintă interesele generale ale societății, apără ordinea de drept, drepturile fundamentale ale cetățenilor! Doamna Irina Kuglay este procuror specializat desemnat de procurorul general într-un grup de lucru pentru a participa la dezbaterile privind OUG și modificarea Codurilor", a declarat Augustin Lazăr pentru Agerpres.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră