Şapte judeţe rămân sub Cod portocaliu până miercuri seara

27 Feb 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Şapte judeţe rămân sub Cod portocaliu până miercuri seara

ANM a emis o nouă avertizare Cod portocaliu de viscol pentru şapte judeţe, valabilă miercuri, 28 februarie, între orele 06.00 şi 20.00.  Vor fi intensificări susținute ale vântului, ninsoare puternic viscolită, zăpadă spulberată și vizibilitate scăzută.

În intervalul menționat, în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea, vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale în general de 55…65 km/h și local în jur de 70 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită, zăpada  spulberată și troienită și vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Pentru marţi, 27 februarie, orele 10.00 - 14.00, ANM a emis un cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului, ninsoare viscolită, zăpadă spulberată și troienită, vizibilitate scăzută valabil pentru județele Constanța,Tulcea, Ialomița, Călărași;

În cele patru judeţe, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 55…70 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită, zăpada depusă spulberată și troienită, iar vizibilitatea se va menține scăzută.

De asemenea, marţi, între orele 10.00 şi 18.00 va fi valabil un Cod galben de ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului şi viscol pentru anumite regiuni ale ţării. Astfel, în sudul Banatului, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și jumătatea de sud a Moldovei va mai ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va sufla în general moderat, temporar cu intensificări de 40…50 km/h, izolat mai mari în județele Brăila și Buzău, viscolind și spulberând zăpada.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră