HALUCINANT! Un consilier prezidenţial a găsit soluţia fericirii pentru românii din străinătate: găina din faţa bisericii!

27 Feb 2016 | scris de Mara Răducanu
HALUCINANT! Un consilier prezidenţial a găsit soluţia fericirii pentru românii din străinătate: găina din faţa bisericii!

Mai exact, aceasta a propus, în cadrul dezbaterii "Diaspora romaneasca, vector de dezvoltare", desfasurate marti la Cotroceni, ca in cadrul proiectului "internet in sate", propus de ministrul Comunicatiilor Marius Bostan, sa fie instalate camere de luat vederi in fata obiectivelor in fiecare sat, astfel incat romanii plecati in strainatate "sa isi vada gaina care trece prin fata bisericii"."Ma incanta intiativa domnilor ministri, in primul rand internet in sate.

Camere de luat vederi la sate, găini şi fericire

„Poate ca punem camere de luat vederi in fata obiectivelor in fiecare sat, pentru ca romanii din strainatate sa isi vada gaina care trece prin fata bisericii. Nu va dati seama ce atasament ar crea aceasta legatura extraordinara", a declarat Sandra Pralong, consilier de stat la Departamentul pentru Relatia cu Romanii din Afara Granitelor al Administratiei Prezidentiale.  Aceasta se refera la initiativa ministrului Comunicatiilor, Marius Bostan, care anuntase ca Romania va implementa un proiect cu finantare UE pentru internet in banda larga in 780 de sate.

Reactia pe Facebook a Sandrei Pralong

„A propos de povestea webcamurilor la sate, cer scuze celor pe care remarca mea, scoasa din context, i-a ofensat. Efectiv imi pare nespus de rau! Mesajul pe care vroiam sa-l transmit era despre legatura sentimentala a romanilor cu locurile natale, reflectata chiar si in lucruri mici. Cine vede inregistrarea poate sezisa ca era ceva spus cu multa dragoste de oameni si de sat. E pacat ca o asemenea neintelegere sa arunce o umbra pe o manifestare atat de importanta in care Diaspora este prezentata ca fiind o prioritate nationala...“.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră