S-a relansat rețeaua școlară de eLearning www.reteauaEDU.ro

18 Mai 2017 | scris de Sebastian S. Eduard
S-a relansat rețeaua școlară de eLearning  www.reteauaEDU.ro

La 8 ani de la prima lansare, rețeaua școlară www.reteauaEDU.ro a fost îmbunătățită și relansată după 8 ani, aceasta devenind platformă oficială de învățământ de tip eLearning pentru sute de mii de elevi, studenți și profesori.

ReteauaEDU.ro va realiza, în parteneriat cu instituțiile de învățământ din România, activități școlare și extra școlare precum: postarea lecțiilor/bibliografiei/temelor, evaluarea și autoevaluarea cunoștințelor, crearea unor clase virtuale de colaborare între licee, cursuri comune în clasa virtuală, organizarea de proiecte/concursuri/provocări între licee, pregătirea pentru bacalaureat, precum și accesarea unor finanțări cu fonduri naționale sau europene precum ROSE.

Daca numele reteauaEDU.ro va suna atat de cunoscut aceasta se datoreaza faptului ca platforma este prezenta in Romania inca din 2009, ajungand recent si in Republica Moldova.

In prezent, este sustinuta de partenerul sau, eLearning&Software, prin resurse tehnice si know-how, insasi prin utilizarea platformei Moodle*, al carei reprezentant unic in Romania este.

Relansarea inseamna un pas inainte facut de Moodle in Romania. Altfel spus, de acum inainte cine intra pe edu.moodle.ro este automat redirectionat catre reteauaEDU.ro. De ce este important?

Cosmin Herman, in calitate de Business Development Manager la eLearning&Software ne raspunde: „Acum 8 ani am adus Moodle pentru prima oara in Romania, promovandu-l in sistemul de invatamant, preuniversitar si universitar, public si privat. Intre timp am primit numeroase cereri de personalizare a platformei pe nevoile fiecarei institutii de invaţamant, astfel ca acum putem afirma ca am standardizat necesarul eLearning pentru mediul universitar si preuniversitarInserează/Editează ancoră. Astazi, reteauaEDU.ro devine platforma oficiala de invatamant tip eLearning pentru sute de mii de elevi, studenti si profesori.”

Intr-un fel, platforma este ca o serie de meditatii la care elevii se ‚duc’ cu placere si care nu ii costa nimic, atat profesorii, cat si parintii putand observa rezultate concrete si evolutie constanta.

Prof. Dr. Florin Colceag, cunoscut si drept ‚Antrenorul de genii’, considera acesta ca fiind beneficiul cel mai important al retelei: „Desi am intalnit, pana acum, multe genii, niciodata nu am intalnit un elev sau student care sa nu fie bun la nimic. Degeaba iei un copil si incerci sa-l faci olimpic la matematica, daca lui ii place istoria sau literatura. Prin reteauaEDU.ro are acces la o multime de resurse care-i pot completa si perfectiona cunostintele, sustinandu-i educatia si formarea profesionala.”

 

 

 

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră