Rugăciuni la Bruxelles pentru buna desfășurare a Președinției României la Consiliul UE

02 Feb 2019 | scris de A.V.
Rugăciuni la Bruxelles pentru buna desfășurare a Președinției României la Consiliul UE

Reprezentanți ai Bisericilor Ortodoxe și ai comunităților creștine pe lângă instituțiile europene, diplomați, membri ai Parlamentului European, membri și prieteni ai comunității române din Bruxelles s-au unit în rugăciune miercuri seară la Biserica Sfântul Nicolae din capitala Belgiei pentru buna desfășurare a președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

La slujba specială s-a invocat ajutorul și luminarea lui Dumnezeu pentru „conducătorii noștri care își asumă responsabilitatea acestor noi atribuții, astfel încât să acționeze spre beneficiul tuturor popoarelor Uniunii Europene”, informează site-ul basilica.ro.

Slujba a fost condusă de Pr. Sorin Șelaru, directorul Reprezentanței Patriarhiei Române pe lângă Instituțiile Europene.

Cei prezenți s-au rugat ”ca toate acțiunile celor de la conducerea președinției rotative a României la Consiliul UE să fie bineplăcute lui Dumnezeu și conforme cu Evanghelia”.

„Insuflă-le în inimi lucruri bune pentru Biserica Ta și întregul Tău popor pentru ca ducându-și cu credință la îndeplinire îndatoririle să trăim vieți pașnice și liniștite în toată cucernicia și sfințenia”, s-a menționat în rugăciunea de miercuri seară.

La finalul slujbei, Părintele Sorin Șelaru a subliniat faptul că „aducem rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile revărsate asupra poporului român acum când, pentru prima dată în istorie, România a preluat președinția Uniunii Europene”.

Făcând referire la prioritățile pline de ambiție anunțate de președinția României centrate în special pe securizarea și întărirea coeziunii în interiorul familiei europene, Pr. Sorin Șelaru a spus că în vederea atingerii acestor obiective, liderii Uniunii Europene trebuie să aibă mereu persoana umană ca fundament al preocupărilor lor.

Foto credit: romorth.eu

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră