Românul răpit în Libia apare într-o filmare postată pe Internet de teroriști. MAE verifică autenticitatea filmului

27 Aug 2018
Românul răpit în Libia apare într-o filmare postată pe Internet de teroriști. MAE verifică autenticitatea filmului

La mai bine de o lună de la răpirea sa, la 14 iulie, în Libia, de către o grupare teroristă necunoscută, inginerul român apare într-o înregistrare alături de un bărbat, în timp ce pe fundal se află alte două persoane, înarmate. În înregistrare, răpitorii nu cer nicio sumă de bani, ci cer implicare din partea autorităților libiene și din partea companiei pentru care lucra românul.

O grupare înarmată a răpit patru ingineri - trei libieni şi un român - din perimetrul Sharara, care face parte din câmpul petrolifer Murzuk, relata agenţia de presă Xinhua, citând o sursă militară.

"Patru ingineri, printre care un român, au fost răpiţi de pe câmpul petrolifer Sharara în timpul unor lucrări de rutină în cursul dimineţii", preciza sursa militară din Ubari, oraş situat la circa 1.100 kilometri sud de capitala Tripoli.

Bărbatul român este din Ploieşti, un inginer care lucrează în Africa de 15 ani. Angajat la o companie petrolieră, era de serviciu când a fost luat ostatic împreună cu trei colegi din Occident.

Acum, este pentru prima oară când apar imagini cu românul răpit.

Celula de criză interinstituţională care gestionează situaţia cetăţeanului român răpit în Libia a luat notă de difuzarea pe internet a unui material video referitor la acesta şi verifică, în regim de urgenţă, autenticitatea filmului, a anunţat luni Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

"Având în vedere specificul acestei operaţii, procedurile de verificare pot să dureze. Celula de criză interinstituţională precizează că lansarea unui astfel de mesaj în spaţiul public se înscrie în tiparul obişnuit al situaţiilor de acest gen. Celula de criză interinstituţională este în contact permanent cu autorităţile centrale şi locale libiene, reprezentanţii companiei angajatoare, precum şi familia cetăţeanului român. Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz, dat fiind caracterul specific şi sensibil al acestuia, să se facă cu toată precauţia", transmite MAE.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră