Românii, tot mai creduli. Trei escroci făceau bani dându-se secretari de stat, procurori şi reprezentanți ai unei ambasade

04 Oct 2015
Românii, tot mai creduli. Trei escroci făceau bani dându-se secretari de stat, procurori şi reprezentanți ai unei ambasade
În data de  3 octombrie, trei femei din Bistriţa şi Monor, cu vârste cuprinse între 56 şi 75 ani, au fost contactate pe telefonul fix de către persoane necunoscute care s-au recomandat ca fiind secretar de stat, procuror şi reprezentant al unei ambasade, scrie presa locală.

Acesta le-a comunicat faptul că un membru al familiei a fost implicat într-un accident rutier şi le-a solicitat sume de bani sau bijuterii pentru a fi soluţionat cazul în mod favorabil.

Ulterior la locul stabilit s-a prezentat s-a prezentat un tânăr care a intrat în posesia sumelor de bani sau bijuterii solicitate. O femeie din Bistriţa a refuzat să-i înmâneze necunoscutului suma de bani solicitată.

În urma cercetărilor efectuate poliţiştii bistriţeni au identificat, pe raza municipiului Bistriţa, trei tineri în vârstă de 18 ani, 23 ani şi 24 ani, din judeţul Botoşani, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de înşelăciune. Asupra acestora au fost găsite sumele de bani şi bijuteriile care au fost restituite persoanelor păgubite. Faţă de cei trei tineri s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa cu propunere de arestare preventivă.

Faţă de tânărul de 25 ani, încarcerat în Penitenciarul Iaşi, bănuit că în perioada 7 – 16 septembrie, ar fi indus în eroare patru femei din judeţele Bistriţa Năsăud, Vaslui şi Suceava, prezentându-se medic, s-a propus arestarea preventivă. Propunerea a fost însuşită iar Judecătoria Bistriţa a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră