Românii îşi duc Zestrea şi Moaţele la Carnavalul de la Veneţia

19 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Românii îşi duc Zestrea şi Moaţele la Carnavalul de la Veneţia

Carnavalul de la Veneţia, cel mai spectaculos carnaval al Europei, va avea în programul oficial, timp de zece zile, manifestări culturale româneşti.

Este vorba despre expoziția de costum și fotografie "Zestrea" semnată de artistul plastic și designerul Liliana Țuroiu. Prezentarea va fi găzduită în perioada 18 — 28 februarie 2017 de Ateneo Veneto și aduce în atenția publicului 25 de exponate, piese vestimentare tradiționale românești. Astfel, piese precum fota, ia, brâul sau ilicul sunt surse de inspirație pentru broderii moderne utilizate în creații vestimentare contemporane, anunţă Primăria Capitalei într-un comunicat.

Vizitatorii vor putea admira ținutele prestigioasei colecții "Zestrea'"și fotografiile albumului de artă, realizate la Castelul Bran și vor viziona un film de prezentare a colecției.

De asemenea, grupul de tulnicărese "Moaţele" din Câmpeni, Alba, vor fi prezente astăzi, 19 februarie,  la defilarea participanților la Carnaval, care precede mult așteptatul moment al zilei din Piața San Marco, zborul îngerului — Il Volo dell'Angelo, o rememorare a unei vechi tradiții venețiene. Sâmbătă, grupul de tulnicărese a susţinut un program artistic în Piața San Marco.

Cele două manifestări culturale sunt organizate de Primăria Municipiului București, prin creart —Centrul de Creație, Artă și Tradiție, în colaborare cu Institutul Cultural Român și Cercetare Umanistică de la Veneția.

"Prezența noastră la acest eveniment reprezintă o excelentă oportunitate de a promova cultura românească, de a ne face cunoscută identitatea națională atât în fața oficialităților și a oamenilor de cultură, dar și a sutelor de mii de turiști care vizitează Veneția în această perioadă. Ne dorim să încheiem protocoale de colaborare cu partenerii culturali străini pentru a dezvolta cât mai multe proiecte prin care să facem cunoscute în Europa și în lume arta și tradiția românească", a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră