România, singură acasă: Iohannis la New York, Ponta la Londra

23 Sep 2015
România, singură acasă: Iohannis la New York, Ponta la Londra
Cei mai importanţi oameni în stat, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta, vor fi absenţi, simultan, joi din ţară. Şeful statului va începe vizita în SUA, iar premierul se va afla la Londra.

Klaus Iohannis a plecat miercuri la Bruxellles pentru a participa la reuniunea informală a Consiliului European, iar din capitala Belgiei va merge la New York. Joi, şeful statului va începe vizita în SUA unde va participa la reuniunea ONU şi se va întâlni cu vicepreşedintele american, Joe Biden. 

În cadrul vizitei în SUA, preşedintele Iohannis va participa la mai multe summituri si  la intilnirea care va adopta Agenda 2030 pentru devoltare durabilă. "Voi participa, ca să dau câteva exemple, la invitaţia preşedintelui SUA la summitul dedicat contracarării ISIS, la summitul pentru egalitatea de gen coorganizat de preşedintele Chinei şi de secretarul general ONU. Prezenţa mea la New York îmi va da ocazia să am întâlniri bilaterale cu mai mulţi şefi de state şi voi comunica şi conţinutul lor. Voi avea deosebita plăcere ca în marja deplasării să am o întâlnire cu vicepreşedintele Joe Biden la Casa Albă. Această primă întâlnire oficială va fi fundamentată pe obiectivul întăririi parteneriatului strategic între România şi SUA", a declarat Iohannis miercuri, înainte de plecarea la Bruxelles. Şeful statului îşi va încheia vizita în SUA la 29 septembrie.

Tot joi, premierul Victor Ponta se va afla la Londra pentru discuții la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă.

"În acest sens a fost adoptat în Guvern un Memorandum privind inițierea de negocieri în vederea încheierii unui acord între România și BERD referitor la reprezentanța băncii în România", a spus Calotă într-un briefing de presă la Palatul Victoria. Surse oficiale, citate de Agerpres, susțin că premierul va fi însoțit în capitala britanică de miniștrii Transporturilor, Iulian Matache, și Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!





Alte stiri din Actualitate

Ultima oră