România a votat în butoaie şi pubele. Iată pe cine

10 Noi 2019
România a votat în butoaie şi pubele. Iată pe cine Galerie foto (2)

Mai mulţi alegători au fotografiat şi au postat pe reţele de socializare urnele pe care le-au găsit în secţiile de votare în care au mers. Într-o comună din judeţul Vâlcea, urna a fost improvizată într-un butoi de murături, în timp ce la Amsterdam alegătorii au găsit o pubelă neagră.

”Aşa se votează la Amsterdam. Am mers până în Amsterdam pentru alegeri ca votul meu să ajungă tot la gunoi”, a scris, pe Facebook, un român.

Cei care i-au citit postarea, l-au încurajat cu mesaje ca ”Votul tău chiar contează, chiar dacă pare altfel”.

De asemenea, un alt cetăţean a postat pe Facebook urna găsită într-o secţie de votare din judeul Vâlcea. Aici, voturile sunt băgate într-un butoi de murături.

”Judeţul Vâlcea, comuna Susani, sat Râmeşti, 2019. Atât au putut! Imaginaţi-vă câte butoaie vor fi la alegerile locale! Butoiul ne face să râdem, iar pardoseala şcolii ne face să plângem”, este  textul care însoţeşte fotografia.

Chiar dacă cei care i-au citit postarea aufăcut glume pe seama murăturilor care ar fi putut i puse pe iarnă în butoi, toţi au apreciat că voturile contează.

Secţiile de votare se vor închide la ora 21.00, dacă nu sunt cozi.

UPDATE

Candidatul PNL, preşedintele Klaus Iohannis, a obţinut 39% la alegerile prezidenţiale de duminică, reprezentantul PSD Viorica Dăncilă - 22,5%, iar candidatul USR PLUS Dan Barna - 16,4%, potrivit sondajului realizat la ieşirea de la urne de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS) şi Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde. 

UPDATE

Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale a fost, duminică, la nivel naţional, până la ora 20,00, de 46,84%, potrivit site-ului Biroului Electoral Central (BEC).

Numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne, până la ora 20,00, a fost de 8.534.072, dintre care 4.955.301 - în mediul urban şi 3.578.771 - în mediul rural.

UPDATE

Candidatul PNL, preşedintele Klaus Iohannis, a obţinut 38,7% la alegerile prezidenţiale de duminică, reprezentantul PSD, Viorica Dăncilă, 22%, iar candidatul USR PLUS, Dan Barna, 16,1%, potrivit sondajului realizat la ieşirea de la urne de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie - IRES.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră