Doi români ȘOCHEAZĂ Canada! Și-au lăsat fiul să moară, preferând să se roage în loc să cheme salvarea

07 Iun 2016 | scris de Veronica Micu
Doi români ȘOCHEAZĂ Canada! Și-au lăsat fiul să moară, preferând să se roage în loc să cheme salvarea

Zielele acestea, la Tribunalul din Alberta, se desfăşoară procesul în care Emil (59 de ani) şi Rodica (53 de ani) Radiţă sunt acuzaţi de crimă de gradul I. În urma audierii martorilor, au reieşit amănunte incredibile.

Judecătorii au fost șocați să afle detalii terifiante din ziua morții lui Alexandru, 7 mai 2013.

Cei doi părinți le-ar fi povestit prietenilor că au mers la biserică, iar de acolo s-au întors acasă, unde l-au găsit pe Alexandru fără suflare. Ei spun că băiatul lor murise, dar că, apoi, "Dumnezeu l-a înviat!". Cuplul de români ar fi sunat la ambulață abia după două ore, timp în care au spus rugăciuni.

În timpul procesului, s-a mai aflat că Serviciul Social din Canada a reușit să-l ia pe Alexandru în îngrijire timp de un an.

În ciuda protestelor minorului şi al autorităţilor, Alex a trebuit să se întoarcă la soții Rădiță, care în continuare au refuzat ca fiul lor să fie tratat în spital, necrezând faptul că acesta are diabet.

Shauna Mithcell, medic legist, a declarat în fața instanței că a fost trimisă la adresa familiei Radiţă, pentru a face o anchetă privitoare la moartea lui Alexandru.

Femeia a stat de vorbă cu cei doi părinţii, întrebându-i când l-au văzut ultima dată în viaţă pe Alexandru.

"Au spus că au mers la biserică, cred ei, după ora 18.00. De acolo au venit acasă, în jurul orei 20.00. Şi atunci tatăl a spus că el nu respiră. Astfel, părinţii au început să se roage şi a sunat la Ambulanţă de abia la ora 22.00”, a declarat Shauna Mithcell, potrivit Daily Mail.

Ea spune că în casă se aflau mai mulţi membri ai bisericii, care se rugau împreună cu părinţii.

Mithcell le-a mai spus judecătorilor că este posibil ca Alexandru să fi murit înainte ca părinţii să plece la biserică.

În urma autopsiei, legiștii au constatat că adolescentul diabetic a murit din cauza complicațiilor apărute în urma înfometării. Alexandru cântărea puțin peste 16 kilograme când a fost găsit fără suflare de medici.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră