Revoltă la Techirghiol că nămolul se va duce la export

17 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Revoltă la Techirghiol că nămolul se va duce la export

Zvonul că nămolul de Techirghiol ar urma să fie exportat a creat nemulţumiri în rândul localnicilor, ceea ce l-a determinat pe primarul Iulian Soceanu să organizeze miercuri o dezbatere publică.

„Această poveste că nămolul va fi exploatat de o firmă și va fi exportat a creat un subiect fierbinte la nivel de oraș, motiv pentru care am simțit nevoia să convoc această dezbatere publică la care am invitat toți factorii implicați: firma respectivă, Agenția de Resurse Minerale, reprezentanți de la Apele Române, agenții comerciali care sunt în zona noastră, inclusive cetățenii din orașul Techirghiol – la această dezbatere publică se vor pune toate întrebările legate de această licență – și au fost invitați și factorii responsabili să răspundă, astfel încât oamenii să aibă informațiile corecte și să nu le mai aibă de pe surse”, a declarant pentru Radio Constanța primarul Iulian Soceanu.

În cadrul dezbaterii, reprezentantul SC Formin SRL, Tiberiu Duma, concesionarul nămolului de la Techirghiol, a spus că a găsit un grup de firme german, Lelbach Holding, care vrea să investească 50 de milioane de euro într-un resort - hotel, spa şi o componentă balneo, relatează ziuadeconstanta.ro.

El le-a explicat localnicilor că holdingul german este o afacere de familie care se ocupă de petrol, gaze şi ape minerale şi are filiale în Europa şi Orientul Mijlociu. Duma a mai spus că, în această afacere, se poate asocia cu Sanatoriul şi Consiliul Local.

Primarul Techirghiolului a cerut însă ca în licenţa de exploatare "să fie introdusă şi măsura ca nămolul să nu fie exportat"."În calitate de custode al Lacului Techirghiol trebuie să mă asigur că licenţa obţinută va fi respectată", a mai spus Iulian Soceanu

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră